Над 130 хил. души са посетили Проклетията в Албания през август

  • 20 септември 2023 16:57

  • 3813
  • 0
Над 130 хил. души са посетили Проклетията в Албания през август
© Wikimedia Commons

Броят на туристите, посетили Албанските Алпи (Проклетията) през август тази година, се е повишил. Това предаде за БТА албанската агенция АТА, като се позовава на съобщение от министъра на туризма и околната среда на Албания.

„Повече от 130 000 туристи са посетили Националния парк „Албански Алпи“ през август. Най-популярните туристически маршрути водят до величествени планински върхове, райски долини, планинските пътечки и реки, потвърждавайки, че планинският туризъм в Албания е в подем, а картата с туристически дестинации се разширява постоянно“, написа министърът на околната среда и водите Мирела Кумбаро. 

Албания привлича все повече и повече туристи

Албанските Алпи са разположени в северната част на Албания на север от река Дрин и заемат около 8% от територията на страната. Средната им надморска височина е 1 500 метра. Повечето албански върхове над 2 000 метра са разположени в тази област, включително Езерски връх (2694 м), който е най-високият връх в Албанските Алпи и вторият в Албания.

Смайващата красота на Алпите се отразява в чистите води на реките Шала, Валбона, Цурай, Цеми, Морача и ледниковите езера Пея, Йезерца, Добърдол, Сюлбица и други. Симбиозата между спокойствие и адреналин предлага незабравими моменти за всеки, който е избрал да посети Албанските Алпи. 

Последвайте канала на

Владимир Василев
3813 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини