Представители на здравния туризъм от Турция и арабските страни се събират в Истанбул

  • 17 август 2023 06:51

  • 375
  • 0
Представители на здравния туризъм от Турция и арабските страни се събират в Истанбул
©

Представители на здравния туризъм от Турция и арабските страни се събират в Истанбул за двудневно изложение, предаде Анадолската агенция (АА) за БТА съгласно споразумението за обмен на информация между двете агенции.

Организирано от Турско-арабската бизнес асоциация (TURAB), първото изложение за здравен туризъм (Expo Health Tourism) в Истанбул се стреми да засили международното сътрудничество в тази сфера и да подобри секторната инфраструктура на Турция.

Председателят на Турско-арабската бизнес асоциация Сабухи Атар призова за разширяване на сътрудничеството между Турция и арабските страни. Той подчерта значението на здравния сектор за сътрудничеството, като отбеляза, че Турция е „водеща страна" в тази сфера.

Атар посочи, че през миналата година 1,2 милиона туристи са получили здравни услуги в Турция, и добави, че тази цифра се очаква да достигне 1,8 милиона през 2023 г.

Ахмед ЕлСобки, заместник-министър на здравеопазването и населението на Египет, подчерта историческите отношения между Турция и арабските нации. Турция има значителна позиция в здравния сектор и служи като модел за арабските страни, каза той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
375 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини