"Не важи" вече запазването на шезлонг с хавлия

  • 18 май 2023 08:12

  • 2704
  • 6
"Не важи" вече запазването на шезлонг с хавлия
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Ранните записвания и резервации за хотелите започнаха. От 1 юни чрез специално приложение ще имаме възможността да си запазим чадър и шезлонг на плажа. 

"Ще представлява нещо от сорта на приложенията, с които се резервират места в хотели, киносалони, театри и стадиони. Идеята е туристът да бъде облекчен, като има възможност директно да заплати за конкретния шезлонг, на който ще бъде през деня. Със сигурност трябва да има някакъв лимит на запазване", каза в "България сутрин" Симеон Цветков - председател на Асоциацията за развитие на дейностите по управление на морските плажове.

Той уточни, че с това положение не се резервират чадъри и шезлонги, а се заплащат билети. Цветков допусна, че ще има гратисен период, в който ще се връщат пари при определени условия като лошо време.

"На Северния плаж в Бургас имаме желание да работим с това приложение, доста хора от бранша проявяват интерес. Това е частна инициатива, която е предложение към нас, струва ни се добра. Има доста ползи. Едната е по-добра отчетност, която ще получаваме в реално време - колко услуги са продадени на плажа. Улеснява ни и плащането по банков път, елиминира се нуждата от касов апарат на плажа", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

По думите на Цветков наличието на това приложение не елиминира стандартния начин за заплащане на чадър и шезлонг. Остава възможността да ги заплатим на място на касиера.

Резервираме чадър и шезлонг на плажа онлайн

Гостът изтъкна, че оставянето на хавлията на шезлонга няма стойност и не е заплащане на принадлежността, която сме "резервирали". Според него не е реална цената от 100 лева за чадър и шезлонг по Черноморието ни - нито някой ще я заплати, нито се очаква да бъде заплатена.

"Очакваме най-високите цени да бъдат до 10 лева за шезлонг и 10 лева за чадър", отбеляза Цветков и добави, че всяка година кадрите по морето са все по-малко. Той очаква по-голямата част от плажовете много трудно, но все пак да успеят да се справят.

Десислава Станева
2704 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Мечока

2023.05.18 | 12:30

6
Шезлонга струва, колкото стая в хотел.
Stamatis

2023.05.18 | 09:30

3
Не харесвам Гърция, за Турция да не говорим, но у нас тези алчни мутри по морето тази година са преминали всяка граница, поне по това което казват, че ще предлагат като цена!
смех

2023.05.18 | 09:34

5
ходи в южна италия, хърватия или нещо балканско с море. Нашето черноморие е трагично. Ако не ходиш в няколко заведения които си знаеш ами "пробваш различни заведения" хранителното натравяне не ти мърда.

2023.05.18 | 09:31

4
Пълна лудница,значи отиваш до ресторанта наблизо и тръгваш с хавлията,връщаш се и пак плащаш,ама вие сте изкукали бе.Никаква концепция няма ,за това хората ходят в Турция или Гърция.Срамота!Всяка година едно и също.Няма оправия у нас!

2023.05.18 | 09:07

2
Значи решиш да влезеш в морето и си вземаш хавлията с теб?!

2023.05.18 | 09:01

1
" Той очаква по-голямата част от плажовете много трудно, но все пак да успеят да се справят." Вие сте ИДИОТИ !!!

Добави коментар

Водещи новини