Министърът на туризма: Цени от 50 лв. за чадър и шезлонг за това лято са внушения

  • 23 април 2023 20:26

  • 1285
  • 5
Министърът на туризма: Цени от 50 лв. за чадър и шезлонг за това лято са внушения
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Преди началото на летния сезон служебният министър на туризма Илин ДимитровИлин ДимитровИлин Димитров е роден през 1983 г. Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на коментира цените на плажовете у нас. Той бе категоричен, че те не са най-скъпите. Димитров се аргументира.

„Според договорите всяка година според инфлацията биват повишавана цената, която плащат наематели или концесионера. Тази година тя е по-висока, но след разговори с концесионерите стана ясно, че те ще се опитат да намерят буфери така че да предложат сходни цени на по-добро качество“, обясни той.

Димитров добави, че цени от 50 лв. за чадър и шезлонг за това лято са внушения.

Министърът на туризма: Ние сме едно от малкото министерства, които вкарват пари в бюджета

„Това са подвеждащи медийни публикации, защото цената е до 50 лв. и това е максимална цена. Това че на километража на колата ви пише 250 км в час, не значи, че ви е карате с 250. Вие карате според правилата на движение. Тук правилата се определят от пазара. Има много концесии, които дори нямат таван, но ние сложихме. Има максимум сложен на някои концесии, защото така се презастраховат наемателите, ако инфлацията скочи нагоре“, каза още министърът на туризма.

За реклама на страната ни Димитров смята, че трябват повече пари. Засега се отделят 18 милиона лева. Той обясни, че рекламата се прави качествено, просто е недофинансирана. По думите му бюджетът за нея трябва да се увеличава стъпаловидно.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1285 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ойди

2023.05.27 | 13:32

5
Значи ти ако искаш може и да се изсереш на сянка. А АКО ПАК ТИ Е СКЪПО СЕРИ СИ У НУЖНИКА НА СЕЛО!

2023.04.23 | 21:48

2
Тези 50 лева за какво са - да си го купя чадъра или за два часа да пърдя на сянка?
ойди

2023.05.27 | 13:31

4
Значи ти ако искаш може и да се изсереш на сянка А АКО ПАК ТИ Е СКЪПО СЕРИ СИ У НУЖНИКА НА СЕЛО!

2023.04.24 | 02:22

3
Внушения са да, цените ще бъдат още по жестоки 100 лева за шезлонг

2023.04.23 | 20:31

1
Платените от САЩ сороски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 33 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат излаз на Босфора и Дарданелите. Родината ни и е платила с много злато на американското посолство . После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,а САЩ е бил в съюз със същия Хитлер при подялбата на Полша Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че САЩ не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ АМЕРИКАНСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!

Добави коментар

Водещи новини