Ето колко са по-скъпи пакетите за почивка по празниците

  • 01 април 2023 09:31

  • 1069
  • 3
Ето колко са по-скъпи пакетите за почивка по празниците
© Pixabay

320 хиляди българи ще пътуват за Великден, прогнозират от Института за анализи и оценки в туризма. Пакетите за почивка тази година са между 15 и 30% по-скъпи, показват офертите на туроператори и хотелиери.

Въпреки поскъпването, от бранша отчитат ръст в резервациите, информира БНТ.

В Сандански очакват около 3000 българи за празниците, а свободни места в хотелите и къщите за гости вече няма. От 700 до 1200 лева за три нощувки, с включени закуска или закуска и вечеря са пакетите за двама души за Великден, които се предлагат в петзвездни хотели в Сандански тази година. Свободни стаи вече няма, а резервациите са основно от български туристи, разказват мениджъри.

"Подготвили сме програма за дечицата - ще боядисваме яйца, ще играем, ще пеем и танцуваме. Погрижили сме се и за възрастните като имаме музикална програма в ресторанта, съответно традиционно великденско меню, като предлагаме и обяд за гостите си в неделя, когато е празника", казва пред БНТ Таня Цекова, мениджър "Маркетинг и продажби" в 5-звезден хотел.

Освен забавления, свързани с празника, гостите на Сандански търсят хотели, предлагащи богата гама от балнео, СПА и уелнес туризъм.

Според местните жители пък, въздухът е другия фактор, който привлича туристи.

"Самият въздух, въздухът, който дишат тук в Сандански, е много хубав. Може би най-хубавият въздух в цяла България! Тука, особено от Родопския край, идват много на санаториум, идват на почивка, лекува се астма... И самият парк ни е много красив, който и да е дошъл, е останал възхитен - виждате каква красота, каква зеленина", смята Янка.

За Великденските празници в града, освен българи, очакват и туристи от Гърция, Северна Македония и Израел, съобщава БНТ.

Вижте цените на чадърите и шезлонгите на плажа за лято 2023 г.

Десислава Станева
1069 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Гала

2023.04.03 | 09:11

3
С 1000лв заплата къде ще почиваш
Капиталист

2023.04.01 | 12:02

1
Скъпо, ама пълно. Така че да вдигат още! Значи нешенецо не е толкова "беден", колкото се изкарва...
мико

2023.04.03 | 09:10

2
За крадците и Депутатите не е скъпо

Добави коментар

Водещи новини