Черна гора получи наградата за любима туристическа дестинация при гласуване на британски туристически агенти

  • 29 март 2023 22:23

  • 1580
  • 0
Черна гора получи наградата за любима туристическа дестинация при гласуване на британски туристически агенти
© Google Maps
Слушай новината Слушай новината

Черна гора беше отличена с престижната награда в категорията „Любима скрита дестинация“ на „Тревъл Госип Ъуордс 2023“ (Travel Gossip Awards 2023), съобщава БТА.

Националната организация по туризъм на Черна гора (НОТ) обяви, че гласуването за най-желана дестинация е станало вчера по време на годишното събитие „Тревъл Селебрейшън“ (Travel Celebration) на онлайн платформата "Тревъл Госип" (Travel Gossip) .

Съперници на Черна гора за титлата са били Халкидики в Гърция, Коста Рика, Британска Колумбия в Канада и Бекия на Сейнт Винсент и Гренадини.

Черногорски остров се продава за 80 милиона евро

Директорът на НОТ Ана Трипкович Маркович изрази задоволство, че Черна гора е получила престижната награда в толкова силна конкуренция, тъй като отличието може да допринесе за подобряване на имиджа и по-доброто позициониране на дестинацията.

„Като се има предвид, че британският пазар е стратегически важен за Черна гора, ние сме особено доволни да бъдем отличени от туристически агенти от този пазар. През миналата година са регистрирани пет пъти повече туристи от Великобритания, отколкото през 2021 г., и тази награда ни насърчава, че тенденцията ще продължи и в бъдеще“, каза Трипкович Маркович.

Наградата допринася за популяризирането на Черна гора като туристическа дестинация във Великобритания, тъй като „Тревъл Госип“ (Travel Gossip) е специализирана платформа, която е събрала хиляди туристически агенти и туроператори от този пазар чрез социални мрежи, електронен маркетинг и пътуващи презентации.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1580 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини