Служебният министър на туризма Илин Димитров ще бъде на посещение в Берлин

  • 06 март 2023 09:06

  • 285
  • 2
Служебният министър на туризма Илин Димитров ще бъде на посещение в Берлин
© Bulphoto/ архив
Слушай новината Слушай новината

Министерство на туризма организира участието на България на най-голямото и престижно международно туристическо изложение в света Internationale Tourismus-Börse /ITB/ - Берлин, Германия, което се открива тази вечер и ще се проведе в периода 06-09 март 2023 г. По време на посещението си българският министър д-р Илин ДимитровИлин ДимитровИлин Димитров е роден през 1983 г. Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на ще се срещне с Дитер Янечек, координатор с ресор туризъм във Федералното министерство на икономиката и изменението на климата. В програмата на министър Димитров са предвидени редица срещи с едни от най-големите представители на туристическия бизнес в Германия – планирана е среща с представители на Асоциацията на Германските туроператори, с авиопревозвачи и др.

В рамките на ITB Берлин, ежегодно Провинция Баден-Вюртемберг, съвместно с националните представителства на съответната страна-партньор, организира Дунавски салон, който се провежда на втория ден от изложението в представителството на Баден-Вюртемберг в Берлин, като страната ни ще бъде представена и на това специално събитие. Традиционно гостите са представители от дипломатическия корпус в Германия, водещи международни туристически и други медии, академичната общност в Берлин, както и редица участници от туристическия бранш.

ITB – Берлин е най-престижното събитие за туристическата индустрия от цял свят, като в предпандемичната 2019 г. на него са се представили над 10 000 изложители, участие са взели 113 500 професионалисти от над 180 страни. През последните три години изложението се провеждаше само в дигитален формат, заради разпространението на COVID-19. От тази година ITB се завръща, като се провежда в нов формат, предназначен само за професионалисти в бранша – като B2B платформа, която ще даде възможност на туристически фирми и дестинации от цял свят да се представят в периода от 06-09 март 2023 г. Българският щанд е на площ от 500 кв. м, разположен в новата зала Hub 27 на изложбения конгресен център Berlin Expo Center. На него ще се представят 44 български туристически фирми и общински администрации.

Министър Илин Димитров обсъди на неформална среща с бизнеса възможностите за развитие на туризма в района на Търговище

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
285 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.03.06 | 13:59

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032
М. Иванов

2023.03.06 | 09:38

1
Никаква файла от тоя лумпен, хал хабер си няма горкия, само за лудо заплата взема

Добави коментар

Водещи новини