Министерството на туризма проверява случая с дюните на южния плаж в Несебър

  • 28 януари 2023 21:48

  • 851
  • 2
Министерството на туризма проверява случая с дюните на южния плаж в Несебър
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Министерството на туризма ще извърши проверка във връзка със съобщенията за унищожени дюни на южния плаж в Несебър и ще работи в сътрудничество с МВР и останалите компетентни органи и институции до изясняване на обстоятелствата. Това се посочва в позиция на Министерството, изпратена до медиите.

При установяването на нарушител ще бъде съставен акт за административно нарушение.

В прессъобщението се припомня, че концесионер на морския плаж "Несебър - Юг" е  "Ауто фактор" ЕООД. За изминалата 2022 г. Министерството на туризма е извършило 4 планови и извънредни проверки на морски плаж „Несебър - Юг“, като по време на тях не са констатирани нарушения.

Неизвестни унищожиха дюни на южния плаж в Несебър

По-рано днес концесионерът Кирил Спасов съобщи, че неизвестни лица са унищожили част от екзотичните дюни на южния плаж в Несебър. Той е подал незабавно сигнал до Министерството на туризма, Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите - Бургас и Областната дирекция на МВР в Бургас. Уведомени са също Областната управа и Община Несебър, информира Спасов. Той обясни, че пясъчните дюни са били разорани с тежка техника, вероятно багер. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
851 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ганчо

2023.01.29 | 07:45

2
Ще се направи комисия и проверка и след това едно голямо нищо.помиярска дьржава.
PaulaFox

2023.01.29 | 00:07

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини