Министър Димитров участва в официалното откриване на ски сезона в Пампорово

  • 23 декември 2022 15:39

  • 1037
  • 1
Министър Димитров участва в официалното откриване на ски сезона в Пампорово
© Министерство на туризма
Слушай новината Слушай новината

Министърът на туризма д-р Илин ДимитровИлин ДимитровИлин Димитров е роден през 1983 г. Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на взе участие в официалното откриване ски сезона 2022/23 в курорта Пампорово.

Събитието се проведе в навечерието на коледните празници на ски зоната в местност „Студенец“, която беше покрита от пресен сняг, слънце и минусови температури. На откриването на сезона присъстваха също областният управител на Община Чепеларе Стефан Сабрутев и кметът на Смолян Николай Мелемов, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма. 

Откриват ски сезона в Пампорово

Министър Димитров подчерта, че очаква добър ски сезон, въпреки инфлацията и високите цени, а прогнозите са за силна зима в курорта, през която заетостта в хотелите ще се завърне на нивата отпреди пандемията. Той пожела много сняг и подходящи климатични условия. Останалото, необходимо за успешен ски сезон, е направено, подчерта министър Димитров и припомни запазената ниска ставка от 9% ДДС в туризма и въведеният таван на горивата.

Първите за сезона чартъри с ирландски туристи вече са пристигнали в Пампорово, съобщиха от курорта, има ръст от 30 % на резервациите в сравнение с предпандемичната 2019 г. Оръдията за изкуствено заснежаване работят денонощно през последните дни, а температурите паднаха под минус 3 градуса. 

От курорта съобщиха, че за Коледните празници, от 23 до 28 декември, цената на дневната лифт карта ще остане на миналогодишната си стойност.

Филип Епитропов
1037 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.12.23 | 19:51

1
МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ, ЗА ДА НИ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС ВЕЧЕ СМЕ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ НАД 1800 ФЕНА ПОДКРЕПЯТ ДНЛ ФЕНТЪЗИ И ЗАПОЧВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ НАГРАДИ ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ С НАС ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

Добави коментар

Водещи новини