Министърът на туризма: Очакваме рекордно добър зимен сезон

  • 25 ноември 2022 09:25

  • 435
  • 1
Министърът на туризма: Очакваме рекордно добър зимен сезон
© Булфото (архив)

Министерството на туризма очаква много добър зимен сезон, който да е с 5% до 10% по-добри показатели от предишния, който пък беше рекорден. Това заяви пред БНТ служебният министър на туризма Илин ДимитровИлин ДимитровИлин Димитров е роден през 1983 г. Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на.

"Успяхме да задържим добро съотношение цена-качество. Курортите в Европа поскъпват много, а ние задържахме цените на лифт картите. Цените като цяло, може би, ще бъдат актуализирани с ръстовете на инфлацията, но стоят много добре. Единственото, което може да попречи, е да няма сняг или да има тежка рецесия в Европа", уточни Димитров.

Очакванията са най-голям дял от туристите да са български граждани - около 60%. Разчита се и на туристи от съседните страни, Германия и Израел.

Димитров отново призова за запазване на 9% ДДС в туризма като постоянна мярка, която да обхваща всички в бранша - от туроператорите до рестораньорите.

"Разчитам партиите да спазят обещанията си, че туризмът е приоритетен сектор и да го покажат с действията си", допълни той.

Ще дойде ли Мъск в България?

Последвайте канала на

Радина Лазарова
435 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.25 | 09:55

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини