Министър Илин Димитров: Зимните курорти очакват много силен сезон

  • 10 ноември 2022 14:55

  • 434
  • 1
Министър Илин Димитров: Зимните курорти очакват много силен сезон
© Булфото (архив)

Зимните ни курорти очакват много силен сезон. Големи държави от Европа и Азия се завръщат на българския пазар с 30 процента повече заявки. За разлика от други страни цените на туристическата услуга няма да се покачат с повече от 20-25%.

Това, което липсва в туристическата индустрия и държавната политика, насочена към нея, са позитивните послания. На тази тема е форумът, който се провежда в Банско, с участието на ресорния министър Илин ДимитровИлин ДимитровИлин Димитров е роден през 1983 г. Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на, туристическия бизнес, местните власти и двете обществени медии - БТА и БНР.

Натрапчиво липсват позитивните послания, когато говорим за българския туризъм, призна министър Димитров. Затова с двете обществени медии - БТА и БНР - започва дългосрочна програма за реклама на туризма и онова, което го отличава от другите дестинации.

Предавания и подкасти подготвя БНР, а БТА предоставя безплатно своите платформи за представяне на всички туристически места и уникални продукти.

Министър Димитров участва в министерска среща на високо ниво по време на изложението WTM в Лондон

Бизнесът в Банско приветства този нов подход и обяви, че ще търси помощ от министерството за налагане на екологичен транспорт и зелени политики, а мечтата на местните механи и ресторанти е за звезда "Мишлен".

Ски зоната в Банско е готова да посреща зимните туристи, цените са конкурентни на останалите курорти в Европа, каза Мая Христоскова, управител на фирмата-концесионер, но не спести проблема с километричните опашки:

Зимните туристи в България трябва да имат обобщена информация за курортите ни - големи и малки. Например факта, че на Боровец се практикува нощното каране, каза кметът на Самоков Владимир Георгиев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
434 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.10 | 15:32

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини