Министърът на туризма обещава: До седмици ще бъдат изплатени всички суми на хотелиерите

  • 11 октомври 2022 13:35

  • 548
  • 2
Министърът на туризма обещава: До седмици ще бъдат изплатени всички суми на хотелиерите
© МТ
Слушай новината Слушай новината

Хотелиерите във Варна и областта алармират за забавени компенсаторни плащания. Те споделят, че не им е плащано от май.

"До 20 октомври ще бъдат изплатени всички безспорни суми за първата част на програмата, а тези от юни, юли и август - до края на месеца", заяви служебният министър на туризма Илин ДимитровИлин ДимитровИлин Димитров е роден през 1983 г. Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на.

По думите му има и спорни плащания. "Първото е, ако лицето, което е настанено в хотела, е започнало работа, без да уведоми, не можем да платим. Месец за месец това се отчислява със справка в НАП. Друга невъзможност за плащане е, ако лицето е напуснало страната, а хотелиерът го води, че е в хотела. Трети вариант е настаняване на един човек в няколко хотела. На последното място се изплаща сумата. Изхранването също е сериозен проблем. Документите се събират от отделен орган, който ги изпраща, когато реши", подчерта министърът. И обясни, че иска да види 9% ДДС за целия туристически сектор.

Според него ще бъде отворен период от 15 дни, в който ще бъдат приемани жалби от хотелиери.

Министър Илин Димитров предлага дигитална реклама на българските курорти

"Наследихме 1000 жалби за незизплащане на средства. Заварих неефективна, тромаво написана и тежка програма. Има 32 стъпки преди да се плати. За 2 месеца ние сме платили 4 пъти, удвоили сме скоростта. От пет дни вече работи софтуер, който позволява за 15 минути да спестим 15 дни работа. Чакахме списъци от 5 министерства, за да се разплатим. Благодарение на софтуера успяхме бързо да обработим юни, юли и август и да преминем на финансова обосновка. В сряда ще мине и през МС", разкри Димитров пред NOVA.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
548 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гост

2022.10.17 | 19:40

2
Богати украинци със скъпи джипки вън от БГ Нашите пенсионери ровят по кофите, а тези ги хрантутим в хотели !!!!!!!!!!!!!!!
PaulaFox

2022.10.11 | 14:46

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини