Трима служебни министри обсъдиха възможностите за кандидатстване по Плана за възстановяване в сектор туризъм

  • 22 август 2022 16:22

  • 395
  • 2
Трима служебни министри обсъдиха възможностите за кандидатстване по Плана за  възстановяване в сектор туризъм
© Министерство на туризма
Слушай новината Слушай новината

Заместник министър-председателят по управление на европейските средства Атанас ПекановАтанас ПекановАтанас Пеканов е икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO), във Виена,, служебният министър на туризма д-р Илин ДимитровИлин ДимитровИлин Димитров е роден през 1983 г. Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на и на иновациите и растежа Александър ПулевАлександър ПулевАлександър Пулев е роден на 5 февруари 1981 г. в Пловдив. Той е магистър по финанси на Оксфордския проведоха работна среща относно възможностите за финансиране на  туристическия бранш по Плана за възстановяване и устойчивост и европейските програми.

Това съобщиха от Министерство на туризма. 

По предложение на министъра на туризма беше прието експерти от Министерски съвет и от ресорните министерства да обединят усилия и в кратък период да подготвят разяснителна информация за възможностите и сроковете за финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост и по европейските и оперативните програми. Всяко едно от министерствата ще излезе със свое становище.

За улеснение на туристическия сектор Министерството на туризма ще разпространи информационна брошура с актуалната информация за хотелиерите относно активните програми, по които ще могат да кандидатстват.

„В момента битува схващането, че туристическият сектор е изключен от Плана за възстановяване и устойчивост, както и от европейските програми. Ще осигурим разяснителна информация, която да достигне до бизнеса. Това е една от задачите ми през следващите два месеца“, заяви министър Димитров.

Вицепремиерът Пеканов с подробности за евромилиардите по Плана за възстановяване

По време на срещата специален акцент беше поставен върху предстоящото кандидатстване на туристическия бизнес до края на годината по мерките за енергийно обновяване на нежилищни сгради.

Допустимите бенефициенти обхващат микро/малки, средни и големи предприятия при най-много 50% интензитет на предоставената безвъзмездна финансова помощ.

Планираният ресурс е 617,7 млн. лева само от Механизма за възстановяване и устойчивост без допълнителното национално и частно съфинансиране.

Виолета Симеонова
395 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Обективен

2022.08.22 | 16:41

2
Ще го кажа веднъж и искам да ви стане ясно веднъж завинаги-Европа пари на предишните и на тези НЯМА да даде.
Обективен

2022.08.22 | 16:41

1
Ще го кажа веднъж и искам да ви стане ясно веднъж завинаги-Европа пари на предишните и на тези ЯМА да даде.

Добави коментар

Водещи новини