Областният управител на Бургас издаде заповед хотелиер в Несебър да премахне незаконно поставени чадъри и шезлонги

  • 19 август 2022 18:30

  • 507
  • 2
Областният управител на Бургас издаде заповед хотелиер в Несебър да премахне незаконно поставени чадъри и шезлонги
© Getty (архив)

Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова издаде заповед за изземване срещу фирма, собственик на хотел в Несебър, за това че държи имот – публична държавна собственост, неоснователно, разполагайки без правно основание и без съгласието на държавата чадъри и шезлонги в имота.

Става въпрос за плаж в Несебър, където собственик на хотел разположи чадъри и шезлонги.

Нейкова посочва, че държавата не е давала съгласие дружеството да държи плажната ивица безвъзмездно, нито пък е давала съгласие за поставяне на чадъри и шезлонги на пясъка.

Хотелиер постави чадъри и шезлонги на безстопанствен плаж

С издадената от областния управител заповед дружеството се задължава да освободи държавния имот от разположените в него чадъри и шезлонги до 8.00 часа на 22 август. При отказ от доброволно изпълнение на заповедта  ще се пристъпи към принудително изземване на държавния имот чрез освобождаването му от разположените чадъри и шезлонги в присъствието и със съдействието на органите на МВР, допълват от областната администрация.

Издадената заповед може да се обжалва в 14-дневен срок от съобщаването й, като обжалването не спира изпълнението на заповедта.

 

Валери Зайцев
507 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
МАРИН

2022.08.20 | 10:33

2
А КАКВО СТАНА С НЕЗАКОННИЯТ ПЛАЖ ( 400 ЧАДЪРА) МЕЖДУ СВЕТИ ВЛАС И ЕЛЕНИТЕ, ПРЕД ХОТЕЛ ОНИКС. ГОЛЯМО ГРАБЕНЕ ОТ ДЪРЖАВАТА И ГОЛЯМА КОРУПЦИЯ ЗА АДМИНИСТРАЦИЯТА КОЯТО СЕ ПРАВИ ЧЕ НЕ ЗНАЕ - АМА НАЛИ ИМА КОРУПЦИОННИ КИНТИ - ТА ВСИЧКО Е НАРЕД
гражданин......,.

2022.08.19 | 18:48

1
Изчакайте още малко, то края на сезона е близко, после той така или иначе ще ги махне!

Добави коментар

Водещи новини