Хотели в Кипър с атрактивни цени привличат местни жители

  • 01 август 2022 08:23

  • 1576
  • 0
Хотели в Кипър с атрактивни цени привличат местни жители
© Pixabay

Хотели в Кипър ще предлагат през август атрактивни цени, ниски за вътрешния пазар, обявиха регионални хотелиерски асоциации. Целта е да се привлекат повече местни жители, след като две правителствени програми, стимулиращи потока им чрез субсидирани от държавата почивки, приключиха в неделя (31 юли). Заетостта в хотелите през пиковия летен месец се очаква да достигне 80-85%.

Цените в хотелите в Кипър са паднали с около 3 до 6%, което означава, че бизнесът е поел поскъпването на електроенергията и инфлацията, без да ги прехвърля върху потребителите, посочиха от Кипърската хотелиерска асоциация, предаде БНР.

През започващия най-силен летен месец цените в много хотели ще останат достъпни, ниски за вътрешния пазар, съобщиха от браншовите организации в Пафос и Ларнака. Поканата от тях за резервации специално към местните жители идва на мястото на действалите до края на юли правителствени планове за субсидирана почивка.

По програмата на туристическото министерство държавата заплащаше част от цената за нощувката.

До 31 юли бе и програмата за субсидирана почивка на пенсионери в планинските курорти, но тя ще продължи през септември и октомври.

Гърция отчита рекордно добър туристически сезон

През юли заетостта на хотелите по крайбрежието е достигнала 60-70%, а в района на Пафос на западния бряг - дори 80%. Очаква се през август тя да се повиши, а вече има значителен брой резервации за септември и октомври, съобщиха от хотелиерската асоциация.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1576 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини