Министерство на туризма с уточнение за плащанията по Програмата за ползване на хуманитарна помощ

  • 18 юли 2022 20:10

  • 528
  • 1
Министерство на туризма с уточнение за плащанията по Програмата за ползване на хуманитарна помощ
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Министерство на туризма обработва огромен масив от данни на участниците по първата Програма за ползване на хуманитарна помощ за лица, търсещи временна закрила.

Извършва се преглед и на заявления с корекции и неотчетени нощувки от предишни периоди, тъй като трябва да се финализират всички плащания за извършени услуги до 31 май т.г., когато изтече програмата. Целта е да няма ощетени места за настаняване, участвали в Програмата за хуманитарна помощ. Контролът се осъществява чрез списъци, предоставени от Държавна агенция за бежанците, Гранична полиция и Национална агенция за приходите.

Министерство на туризма удължава срока за възстановяване на средства по програмата за хуманитарна помощ

Трябва да се отчете фактът, че до 15 април регистрите на ЕСТИ отчитаха украинските граждани чрез паспортите на лицата. След тази дата задължително се отразява личният номер на чужденеца, по който се отчитат нощувките. Това обстоятелство изиска допълнителни проверки. Документите за плащане са подготвени от Министерство на туризма и е въпрос на време след решението на Министерския съвет да се извърши превод на дължимите суми към хотелиерите и местата за настаняване, съобщават от ведомството.

Министерството на туризма се отнася с изключителна отговорност към извънредната ситуация, в която се налага да работи. И в нито един момент забавянето не се дължи на субективни причини.

Мая Йорданова
528 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
М. Иванов

2022.07.18 | 21:07

1
Лъжат, няма пари пренасочени са някъде

Добави коментар

Водещи новини