Министерството на туризма и бизнесът ще популяризират ваучерите за туристически услуги

  • 13 юли 2022 19:40

  • 439
  • 1
Министерството на туризма и бизнесът ще популяризират ваучерите за туристически услуги
© Министерство на туризма
Слушай новината Слушай новината

Министър Христо Проданов проведе работна среща с представители на туристическите организации и на Асоциацията на операторите на ваучери за храна.

„През следващите седмици ще започнем кампания за възможността ваучерите за храна да се използват и за туристически услуги сред потребителите и работодателите. 1,2 млрд. лв. се отделят за ваучери и една четвърт от тях, ако могат да бъдат използвани от хората за туристически услуги, то това ще бъде сериозна помощ за бранша“, обяви министър Проданов.

Министър Проданов: Следващата седмица се очаква да има яснота за използването на ваучерите за туризъм

След актуализацията на държавния бюджет за 2022 г., ваучерите за храна могат да се използват и за заплащане на туристически услуги съгласно Закона за туризма.

„Нека сме активни в промоцията на ваучерите, защото е добра възможност за стимулиране на вътрешния туризъм. Стремежът ни е да покажем, че има полза от ваучерите за българските туристи и бизнеса, за да бъдат включени и в следващия бюджет“, допълни министър Проданов.

На срещата стана ясно, че вече има голям интерес от страна на хотелиери, ресторантьори и доставчици на туристически услуги. Чрез ваучерите за храна вече може да се заплащат услуги съгласно Закона за туризма - настаняване, хранене и транспорт, здравни, спа и уелнес услуги, както и услуги, свързани с пътувания, развлечения, спорт и отдих, прояви и други събития с културен и опознавателен характер, конгресни и делови прояви и други услуги, предлагани и потребявани от туристите по време на тяхното пътуване и престой. Всички доставчици на туристически услуги, регистрирани за упражняване на търговска дейност на територията на Република България и регистрирани по Закона за ДДС, могат да сключат договор за обслужване с оператор на ваучери за храна.

В срещата участваха зам.-министър Ирена Георгиева и представители на Български съюз по балнеология и СПА туризъм, Асоциация за къщите за гости, Българска асоциация на заведенията, Обединение Бъдеще за туризма, Алианс на Туристическата индустрия в България, Сдружение Туризъм, Асоциация на българските туроператори и туристически агенти, Сдружение „Рафаел – инфо, култура и туризъм“ и Асоциация на операторите на ваучери за храна в България.

Мая Йорданова
439 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
✌Стефани Обадяру✌

2022.07.13 | 21:41

1
!!! ☞Боко-Бългaроубиецo от ceлo Xepakoвo YMPИ, YMPИ, YMPИ!!!☜ .¸¸¸.††††††.¸¸¸.ГРОБОВЕ и КОВЧЕЗИ за БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ: Бойко Методиев Борисов, Kpacимиp Дoнчeв Kapakaчaнoв, Цвeтaн Цвeтaнoв, Coлoмoн Пacи, Пeтъp Mockoв, Костадин Костадинов, Олга Сотирова, Стойчо Кацаров, Ангел Кунчев, Радан Кънев, Николай Василев, Димитъp Пeтpoв, Тодор Кантарджиев, Христо Хинков, Гeopги Mиxaйлoв, Красимир Гигов, Богдан Петрунов, Oгнян Kyнчeв, Пeнka Пeтpoвa, Николай Витанов, Радостина Александрова, Трифон Вълков, Cтeлa Дeнчeвa, Димитър Петров, Николай Габровски, Мира Кожухарова, Ивo Пeтpoв, Мария Стаевска, Георги Момеков, Любомира Гломб, Костадин Ангелов, Paдka Apгиpoвa, Mиpocлaв Ceвлиeвckи, Гepгaнa Hиkoлoвa, Лъчезар Томов. ¸¸¸.Амин.¸¸¸.Амин.¸¸¸.Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸

Добави коментар

Водещи новини