Министър Иван Иванов: България е страна с доказани традиции в ловния туризъм

  • 11 юни 2022 14:38

  • 1909
  • 2
Министър Иван Иванов: България е страна с доказани традиции в ловния туризъм
© МЗХ
Слушай новината Слушай новината

„България е страна с доказани традиции в ловния туризъм, като генетичният потенциал на някои от видовете е признат в световен мащаб“, това зави министърът на земеделието д-р Иван Иванов по време на посещението си на най-голямото в Европа ловно изложение „Лов и куче“, което се провежда в гр. Дортмунд, Германия, което посети с ресорния заместник-министър на земеделието Валентин Чамбов, съобщиха от министерството..

 "Въпреки епидемичната обстановка в глобален мащаб по отношение на заболяването COVID-19, през изминалата година се наблюдава увеличение на българските и чуждестранни ловци, ловували по линия на организирания ловен туризъм", допълни още министър Иванов.

На настоящото 40-то юбилейно издание България е представена на щанд от 30 кв. м с богата национална сбирка от трофейни експонати, добити от 6-те държавни горски предприятия.

Участието на страната ни на това авторитетно международно изложение е важно както за популяризиране на ловния и алтернативните видове туризъм, така и като възможност за установяване на нови контакти в тази област.

Обсъдена бе идеята България отново да стане партньор на изложението през следващата година, след като за първи път това бе през 2007 г.

По време на посещението си министър Иванов проведе среща с г-жа Никол Хайцих, която е президент на Ловния съюз на провинция Северен Рейн – Вестфалия и с г-н Тобиас Шмид, директор проекти на Панаир „Дортмунд“. В срещата участва също заместник-министър инж. Валентин Чамбов, който е част от българската делегация.

По време на разговорите министър Иванов заяви, че основната част от ловните туристи, които идват у нас, са от Германия, Испания и Франция.

Проданов: Засилваме рекламата на балнеотуризма в Полша

„Природно-климатичните условия в България са предпоставка за запазване позициите на България като водеща страна в ловния туризъм. България държи световни рекорди, които не са подобрени към настоящия момент. Всичко това доказва положените усилия, грижи и професионализъм на 6-те държавни горски предприятия по отношение на развъждането, селекцията, грижите за дивечовите популации и тяхното опазване“, каза министърът на земеделието.

Ловният съюз на Северен Рейн-Вестфалия е съорганизатор на ловното изложение. В него членуват 65 000 ловци.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1909 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
само да питам

2022.06.12 | 12:02

2
знаете ли, че този изрод е малък шошо от дс и сик
бкп в белене

2022.06.11 | 18:30

1
смрадливата сикаджийска мутра е министър??????!!!!!

Добави коментар

Водещи новини