В Приморско покачването на цените е минимално

  • 08 юни 2022 09:56

  • 529
  • 0
В Приморско покачването на цените е минимално
© NOVINI.BG

Туристическият сезон в Приморско ще е кратък и силен между 15 юли и 15 август. Повишението на цените е най-отчетливо във висококатегорийните хотели. 

Това заяви пред БНР-Бургас хотелиерът Здравко Василев:

„Там факторите са много-ел.енергията, покачването в цената на водата. Поради липса на кадри заплатите се вдигнаха с 30%, което се отразява на целия туристически пакет. Но пък частните квартири, хората, които сами обслужват обекта си, се стараят да запазят цените от миналата година. Покачването е минимално. Ако говорим за юни, който е прекрасен месец за море на юг, почти няма разлика. Всеки е стиснал зъби и е предпочел да поеме негативите от покачването на цените, но да има нормалност в предлагането на нощувки, храна и т.н.“

За пример посочва, че шопската салата в Приморско е между 6 и 9 лева. В квартално заведение в Ямбол я видях за 12 лева, отбелязва Василев. Порция пържени картофи в курорта струва 6 лева за  350 грама, 300 грама сафрид в заведенията се предлага за 14 лева. Кафето е 2 лева, минералната вода също. Супите са от 4 до 6 лева. Готвеното в обедното меню е на цени от 4 до 7 лева. Сред негативните тенденции, които се затвърждават в последните години обаче, е че ресторантьорството отстъпва на бързото хранене по морето.

Схемата с чартърните полети отмира, а регулярните от дестинации като Полша, Чехия и Словакия, които предпочитат Приморско като неорганизирани туристи, все още не са достатъчни, смята хотелиерът. Това е причината да идват с автомобили и да утежняват проблема с паркирането по Южното Черноморие. 

Проданов: Най-голямото изпитание за предстоящия летен сезон пред морския туризъм е близостта ни с Украйна

Последвайте канала на

Десислава Станева
529 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини