Христо Проданов: Има ръст на резервациите на унгарски туристи за настоящата година

  • 26 май 2022 21:36

  • 667
  • 0
Христо Проданов: Има ръст на резервациите на унгарски туристи за настоящата година
© Министерство на туризма
Слушай новината Слушай новината

Министърът на туризма Христо ПродановХристо ПродановХристо Проданов е Магистър по Индустриален Мениджмън. Собственик и управител на заведения за проведе работна среща с г-жа Текла Харангозо, посланик на Унгария в България, съобщиха от министерството. По време на разговора бяха обсъдени възможности за развитие на туризма между двете страни. "Унгария е много важен пазар за входящ туризъм у нас. Надяваме се през настоящата година отношенията между наши двете държави да бъдат надградени и да бъдат още по-интензивни", заяви министър Проданов. 

Той припомни, че през 2020 г. двете страни отбелязаха 100 години дипломатически отношения. "Нито едно политическо решение не може да сближи народите, колкото добрите чувства между тях. Имаме изключително голям потенциал да развиваме двустранните отношения. Нашият стокооборот надхвърля 1 милиард евро по последни данни", заяви министър Проданов. И добави, че се наблюдава ръст на резервациите на унгарски туристи за настоящата година.

Текла Харангозо изказа благодарност за добрите взаимоотношения между двете държави и заяви готовността си за сътрудничество и подкрепа при реализиране на бъдещи инициативи. Харангозо допълни, че туризмът в България е добре развит и сънародниците ѝ знаят за възможностите за различните форми на туризъм и с удоволствие биха почивали в България.

Сред темите на разговор беше предстояща визита на министър Проданов в Унгария през юни за популяризиране на възможностите за туризъм и съвместните инициативи между страните, както и подписването на споразумение за сътрудничество в туризма между двете страни. 

Министърът на туризма: Време е украинските бежанци да започнат да се трудят

Последвайте канала на

Константин Тодоров
667 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини