Резервациите на морските летища са на по-добри нива от очакванията на концесионера

  • 20 май 2022 14:55

  • 547
  • 1
Резервациите на морските летища са на по-добри нива от очакванията на концесионера
© Булфото архив
Слушай новината Слушай новината

Резервациите на летищата във Варна и Бургас са на по-добри нива от очакванията ни след това, което се случи в Украйна, каза пред медиите днес главният изпълнителен директор на фирмата-концесионер на двата аеропорта "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД Франк Кванте, който изнесе публична лекция във Варненския свободен университет.

Той обясни, че през април и първата половина на май летищата имат по-добри резултати от пазарите, които са важни за тях. Кванте посочи, че трябва да се отчете фактът, че морските летища нямат никакви туристи от Русия, от Украйна, защото летища са разрушени, както и от Беларус, но независимо от това се вижда позитивен тренд. Определено ситуацията сега изглежда по-добре от тази, която беше преди шест седмици, но трябва да продължим да работим и да сме активни в нашия маркетинг, обясни той. 

COVID удари Летище София - отчитат голям спад на пътниците

Кванте съобщи, че очаква ръст на туристи от Великобритания, Ирландия, Полша, Чехия, Израел. За полския пазар очакванията са броят на туристите да бъде удвоен. Имаме първи полети в Бургас от Абу Даби, каза още Кванте и допълни, че е необходимо да се актуализират изискванията за издаване на визи за граждани на страни от Близкия изток, за да могат хората от там да идват в България по-лесно и защото има интерес от тези пазари. 

В отговор на въпрос за плануваните инвестиции Кванте посочи, че 2022 година е първата от новия петгодишен период. В предишния в двете летища са инвестирани 20 милиона лева, а за настоящия плановете са за 50 милиона лева. През 2022 година ще започне и монтиране на соларни панели на летищата, защото операторът има ангажимент и към декарбонизацията, обясни главният изпълнителен директор.

Мая Йорданова
547 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Иван

2022.05.20 | 15:30

1
Билетите са 200 паунда за юли, за 300 отиваш за седмица в Майорка + отиване и връщане

Добави коментар

Водещи новини