Кипър възстановява сватбения туризъм

  • 24 април 2022 18:03

  • 1007
  • 0
Кипър възстановява сватбения туризъм
© Getty (архив)

Сватбеният туризъм на Острова на Афродита се възстановява след две провалени години заради коронавирусната пандемия. Той е и един от вариантите за алтернативен туризъм, чрез които средиземноморската страна се стреми да привлече повече гости, предаде БНР.

Предстоящият сватбен сезон в Кипър се очаква да е успешен, като надмине дори рекордната за туризма на острова предпандемична 2019 г., съобщават оптимистично от най-предпочитаните за брачните церемонии общини.

Резервации за над 1000 сватби вече са направени в община Агия Напа, известния курортен център на източния бряг на острова.

Броят им е повече от сключените бракове през 2019 г., когато са били 900. През пандемичната 2020 г. на кипърския бряг на Средиземно море само 100 двойки са казали своето „да”, а през миналата година те са били около 350.

Повечето сватбари, които ще посрещне Агия Напа тази година, са от Литва, Естония и Полша.

Пафос, на западния бряг на острова, който е друга популярна сватбена дестинация, също се подготвя за много младоженци, по традиция най-вече от Великобритания. Заради пандемията редица техни сватбени резервации от 2021 г. бяха прехвърлени за тази година.

Островът на Афродита е сред водещите европейски дестинации за бракосъчетания. Сватбената индустрия представлява значителен бизнес в Кипър и важен източник на доходи за общините.

България чака над 1,5 милиона чужди туристи повече спрямо 2021 г.

Валери Зайцев
1007 0

Свързани новини

Водещи новини