Хотелиери очакват тежък сезон

  • 31 март 2022 10:03

  • 781
  • 1
Хотелиери очакват тежък сезон
© Pixabay

Хотелиери и туроператори по южното черноморие настояват  настояват  държавата да се погрижи да получат нови финансови помощи,която да компенсира инфлацията и загубите следствие войната в Украйна.

"Ако сертификатът не отпадне, ще бъде смърт за туристическия сезон", увери пред Нованюз Веселин Налбантов, зам.-председател на БХРА. От своя страна хотелиерът Христо Чапкънов смята, че помощта за бежанците е крайно недостатъчна, туристическата таксата трябва да отпадне. 

Предложението им към правителството е да се продължи мярката 60/40, за да могат да запазят персонала си. Така ще успеят да поддържат едно сравнително добро качество на предлаганите услуги и през сезонът, който към момента се очаква да бъде труден.

Какво лято ни очаква?

Първите туристи в Слънчев бряг се очаква да пристигнат още за Великден. Заради войната в Украйна обаче, хотелиерите по южното черноморие не са оптимисти,защото по думите им за поредна година ще им се наложи да работят, за да оцелеят, тъй като много от клиентите им избирали съседни на България дестинации.

"В момента всички пазари са на „Стоп” с резервациите. Като преди конфликта с Украйна вървяха много добре ,бяха стигнали нивата на 2019, основно пазар Чехия.Тази година отново разчитаме на Чехия, Полша, Великобритания се завръщат като резервации, Израел също", обясни Деляна Цонева - председател на Регионална туристическа камара - Бургас.

Борис Минчев - мениджър на хотел, споделя, че за съжаление резервациите са спрели към този момент,поради военния конфликт между Русия и Украйна.

Последвайте канала на

Десислава Станева
781 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.03.31 | 10:13

1
Чакаме разпада и на световните информационни мрежи, за да станат айтитата овчари, както предрече пророк Буда.

Добави коментар

Водещи новини