Проданов обсъди развитието на балнео и спа туризма с представители на Германо-Българската индустриално-търговска камара

  • 11 март 2022 12:55

  • 351
  • 0
Проданов обсъди развитието на балнео и спа туризма с представители  на Германо-Българската индустриално-търговска камара
© Министерство на туризма
Слушай новината Слушай новината

Министърът на туризма Христо ПродановХристо ПродановХристо Проданов е Магистър по Индустриален Мениджмън. Собственик и управител на заведения за обсъди развитието на балнео и спа туризма с представители на Германо-Българската индустриално-търговска камара, съобщават от Министерство на туризма. 

На срещата присъстваха председателят на Комисията по туризъм в НС Илин Димитров, както и представители на „Луфтханза“, „Софткънект“, Black See Allinace и туристическия бранш.

Министър Проданов заяви, че предстои промяна в позиционирането на дестинация България чрез маркетингови и рекламни стратегии, като ще се заложи на тясно таргетиране.

По думите му министерството е изпратило искане за оферти за одит на дестинацията от международни компании, които имат офиси в почти цяла Европа и е в процес на разглеждане на получените оферти.

"Бюджетът на министерството беше приет преди около седмица и ние разбираме, че няма време да бъдат организирани нови обществени поръчки. Поради тази причина намерихме начин как да рекламираме прозрачно и ефективно дестинация България чрез закупуване на рекламно време в чуждестранни телевизии, за да успеем да се справим за летния сезон“, уточни министърът.

И допълни, че в момента се търси начин как това да се направи и в социалните мрежи.

„Въпреки, че бюджетът ни не е голям, аз съм сигурен, че ако се използват правилните маркетинг и комуникационни канали, ще се справим много по-добре от миналите години", бе категоричен министър Проданов.

Представителите на бранша споделиха, че туристите се притесняват от военните действия между Русия и Украйна, както и че това може да се отрази на положителния имидж на страната ни като безопасно място за почивка.

Министър Проданов разговаря с представители на къмпинг индустрията

Министър Проданов пое ангажимент да работи за подобряване имиджа на страната ни, за да може туристите да са спокойни и сигурни по време на престоя си в България. Той обясни, че в момента са започнали срещи с посланиците на Сърбия и Румъния, като предстоят разговори и с посланика на Великобритания и други европейски държави с цел увеличаване на туристопотока към България.

Според представителите на бизнеса страната ни има голям потенциал за развитие на балнео и спа туризма, както и за пътувания, свързани с дентални и пластични интервенции.

На срещата бе обсъдена и темата за евентуално увеличение на цените на самолетните билети за вътрешните полети в Европейския съюз, което несъмнено би дало отражение и върху туристическия сектор у нас.

Виолета Симеонова
351 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини