Проданов: България и Албания могат да развиват съвместни културни маршрути след края на пандемията

  • 28 февруари 2022 16:25

  • 480
  • 1
Проданов: България и Албания могат да развиват съвместни културни маршрути след края на пандемията
© Министерство на туризма
Слушай новината Слушай новината

"Важно е да обсъдим възможностите за сътрудничество между България и Албания в областта на туризма, тъй като независимо от всички събития, които се случват, ние трябва да дадем тласък на туризма между нашите две страни. България и Албания сме близки географски, но и по темперамент на двата народа". Това заяви министърът на туризма Христо ПродановХристо ПродановХристо Проданов е Магистър по Индустриален Мениджмън. Собственик и управител на заведения за по време на срещата си с Доника Ходжа, посланик на Албания, съобщиха от министерството.

Министър Проданов изрази надежди, че скоро пандемията от COVID-19 ще приключи и двете страни ще имат възможност да стартират развитието на съвместни културни маршрути, с помощта на които да се привличат гости от далечни дестинации. "Можем да предложим съвместни пакети, така че да станем по-атрактивни", уточни още той. По думите му би било добра идея да се помисли и за удължаването на линията София-Скопие, която бе подновена преди няколко дни, и до Тирана, с цел улесняване и увеличаване на туристообмена.

Доника Ходжа поясни, че на база подписания през 2020 г. в София Меморандум за сътрудничество в областта на туризма между Министерство на туризма и Министерство на туризма и околната среда на Албания, е важно да има конкретни проекти и идеи, по които да се работи. "Данните за туристопотока между страните ни отпреди пандемията показват, че има интерес и трябва да направим всичко възможно, за да го възстановим", акцентира тя.

Министър Проданов откри 38-то издание на Международната туристическа борса "Ваканция и Спа Експо"

Константин Тодоров
480 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.02.28 | 16:58

1
Нещо сте се объркали.Геитс каза че почва друга.

Добави коментар

Водещи новини