СЗБ: Властите да спрат да си измиват ръцете със заведенията. Правят всичко възможно да откажат хората да се ваксинират

  • 25 януари 2022 07:48

  • 1741
  • 2
СЗБ: Властите да спрат да си измиват ръцете със заведенията. Правят всичко възможно да откажат хората да се ваксинират
© Кадър NOVA
Слушай новината Слушай новината

В момента затварят единствения ваксиниран бизнес. Имам усещането, че нашите власти са антиваксъри, защото наказват тези, които се ваксинират. Това заяви Евгени Зумпалов от “Сдружение на заведенията в България” в студиото на сутрешния блок на NOVA.

Той припомни, че стачната готовност и недоволството на заведенията е от септември.

“Нашият бизнес е единственият, който работи със зелен сертификат. Дори Министерски съвет все още не е въвел зеленият сертификат”, каза Зумпалов.

По думите му браншът не може да издържи на още няколко седмици на затваряне. Според него, когато заведенията се затварят, младите хора се събират по мазетата и затова заболеваемостта не намалява.

Собственици на заведения: Новите COVID ограничения са безумни, клонят към антиваксърство

“Оказа се, че заведенията са най-ваксинирани и отново те са затворени. Искаме да спрат да дискриминират нашия сектор и да престанат да си измиват ръцете с нас и да имитират мерки. Властите правят всичко за да откажат хората да се ваксинират”, категоричен беше той.

“Не смятаме да спазваме нито една мярка, която не е за цялото общество, защото това е дискриминация и не работи”, допълни още.

Теодора Александрова
1741 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.01.25 | 16:58

2
да бе, всеки момент ще ме мотивира да се ваксинирам причината, че ще мога да ходя на заведение! хахаха сами сте си виновни, вие поискахте сертификата, вместо да протестирате срещу въвеждането му, вие искахте да се въведе навсякъде! и вие бяхте и продължавате да сте единствените, които получавате от държавата от нашите пари! аре марш!

2022.01.25 | 09:44

1
Точно така, тия тъпи ваксъри да се затворят. Не защитиха българите, а търгашеския си бизнес. Ако бяха отхвърлили сертификата през ноември, днес нямаше да го има.

Добави коментар

Водещи новини