Ричард Алибегов: Работещите в заведенията не искат да спазват мерки, които не важат за всички

  • 17 декември 2021 09:16

  • 1936
  • 3
Ричард Алибегов: Работещите в заведенията не искат да спазват мерки, които не важат за всички
© Булфото

Работещите в родните заведения изразиха възмущението си от обсъжданията в НС за зелените сертификати и идеята те да не важат за депутатите.

„В бранша бяхме възмутени. Ние два месеца се опитваме някак да живеем и работим със зелените сертификати при 25% ваксинирано население, караме хората, които идват на работа да си правят тестове, караме и клиентите да се тестват. Накрая разбираме, че не е нужно да има зелен сертификат за влизане с сградата на НС, където работят близо 600 души. Доводът на един от депутатите беше, че това ще затрудни ходенето им на работа. Нас някои пита ли ни дали не сме затруднени?”, коментира председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

По думите му недоволство предизвика и предложението, ако се стигне до тестване на входа на институцията, тестовете да бъдат покрити от държавата.

„Един служител със заплата 1000 лв. може да си плаща теста, а депутатът не може”, допълни Алибегов.

Той беше категоричен, че според проверките на РЗИ и общините над 90% от заведенията спазват изискванията за зелен сертификат. След обсъжданията в парламента обаче нагласите на работещите са променени.

Алибегов: Има двоен аршин, не може COVID тестовете да са безплатни за депутатите

„Хората казват: „Ние бяхме дотук. Няма да спазваме нещо, което не важи за всички”. Възмутени са. Такъв пример от политиците не е добър- нито за спазването на мерките, нито за ваксинацията”, обясни още той.

От Асоциацията на заведенията се надяват на диалог с властта през следващата седмица.

„Изпратили сме писма до Министерството на туризма и социалното министерство. Другата седмица най-вероятно ще започнат срещи. Първите стъпки, които виждаме от новите управляващи обаче не са позитивни и могат да имат обратен на желания ефект”, смята председателят.

Теодора Александрова
1936 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
кирчо

2021.12.17 | 09:27

2
стягай се кирчо въвеждай за всички защото ще умреш
Истинският Кирчо

2021.12.17 | 09:47

3
Ще правя каквото преценя. Дотогава...така ще е хахахахахахахахахахаххахахааххахааххахаха буахахаххахахахдйа
ИЦО

2021.12.17 | 09:21

1
спрете да лансирате вербалните полюции на тоя примат, дето не плаща данъци! Влезте в Търговския регистър, напишете му името и вижте ГФО-тата на фирмите му! Една стотинка данък печалба не е платил, колко ДДС е източил - само той си знае!

Добави коментар

Водещи новини