Туристически острови в Индонезия отново ще приемат граждани на 19 страни

  • 14 октомври 2021 11:38

  • 549
  • 1
Туристически острови в Индонезия отново ще приемат граждани на 19 страни
© pixabay

Индонезия днес отново отвори главните си туристически острови за чужденци от 19 страни, тъй като случаите на заразени с коронавируса намаляха, съобщи официален представител, цитиран от БТА и ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31736

"Следвайки президентската директива, позволяваме туристи от 19 държави да пътуват до Бали и островите Риау", заяви Лухут Панджайтан, представителят на правителството, отговарящ за мерките срещу коронавируса.

Държавите са Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Кувейт, Бахрейн, Катар, Китай, Индия, Япония, Южна Корея, Нова Зеландия, Лихтенщайн, Италия, Франция, Португалия, Испания, Швеция, Полша, Унгария и Норвегия, каза той. Смята се, че в тези страни пандемията е овладяна според стандартите на Световната здравна организация. Туристи от тези страни могат да влязат в Индонезия единствено през курортния остров Бали и островите Риау, които включват и туристическия остров Бинтан, близо до Сингапур.

Пристигащите трябва да имат сертификат за ваксинация на английски език, свидетелство за негативен ПСР тест и резервация на хотел.

Хора от други страни с визи, които не са туристически, могат да влязат в Индонезия през международните летища в Джакарта и Манадо при определени условия.

Всички пристигащи от чужбина трябва да имат свидетелство за две поставени ваксини, да дадат отрицателен тест след пристигането си в Бали и да се подложи за своя сметка на петдневна карантина в посочени от властите хотели, предаде Асошиейтед прес. Туристите са длъжни да спазват противоепидемичните мерки в курортите.

Индонезия постепенно облекчи ограниченията срещу разпространението на коронавируса, наложени след вълната от инфекции през юни и юли, която претовари болниците. През последните седмици дневният брой на новозаразените стабилно намаляваше, като падна под 1500 на ден.

Индонезия, четвъртата по население страна в света с 270 милиона жители, е отчела 4,2 милиона случая на коронавирус и повече от 142 хиляди починали вследствие от болестта. Напълно ваксинирани в страната са 59,4 милиона души, а една доза ваксина са получили 43,2 милиона жители.

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Борисова
549 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.10.14 | 12:23

1
какво ли ще правят нашите моделки и инфлуенсъри без бали, мъка

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини