Министър Балтова участва в Международния форум „Културата и бизнесът – заедно в дигиталния свят“

  • 30 август 2021 19:16

  • 438
  • 1
Министър Балтова участва в Международния форум „Културата и бизнесът – заедно в дигиталния свят“
© Министерство на туризма

Министърът на туризма доц. Стела БалтоваСтела БалтоваСтела Балтова е служебен министър на туризма в кабинета на Огнян Герджиков. С указ на взе участие в първия Международен форум „Културата и бизнесът – заедно в дигиталния свят“. Събитието, което се проведе в София, поставя акцент върху новите възможности за дигитализиране на културното наследство на България за бъдещите поколения. Форумът се осъществява под егидата на кампанията„Чудесата на България“ и на най-голямата неправителствена организация за опазване на културното наследство „Европа Ностра“, чийто почетен председател е световноизвестният оперен певец Пласидо Доминго, който утре ще изнесе грандиозен концерт в центъра на София заедно с оперната прима Соня Йончева.

Министър Балтова откри следобедния втори панел на еднодневния форум, като представи визията и постигнатото от Министерството на туризма за дигитализацията на културното ни наследство – една съществена част от туристическия сектор, която определя имиджа на дестинация България.

Дигитализацията допринася за иновативното представяне на културно-историческото наследство, за неговото подходящо промотиране, за събирането на задълбочена информация за обектите и съхраняването им за бъдещето, посочи министър Балтова.

“Продължаваме да разглеждаме възможностите културно-историческите дестинации да бъдат надградени и дигитално представени, именно в отговор на нарастващите търсения на туристите за автентичност и съхранявайки идентичността си”, каза министърът и увери, че онлайн присъствието е водещо в маркетинговата стратегия на Министерството на туризма.

По време на форума бяха представени редица интересни платформи и сайтове за богатото наследство на България и неограничените нови възможности за туризъм, които се отварят. Отличени бяха и три общини за постижения, постигнати в дигитализирането на културно-историческото и архитектурното наследството - Столична община, Петрич - за реставрацията и социализацията на античен град Хераклея Синтика и община Бургас, чиято награда лично връчи министърът на туризма на заместник-кмета Деница Саватева.

Във форума участваха представители на бизнеса и неправителствени организации, на университетската и научната общност, архитекти, музейни работници и археолози, кметове и представители на общини с проекти в дигитализацията. Сред присъстващите бяха еврокомисарят Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова, министърът на културата проф. Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си, генералният секретар на „Европа Ностра“ Снежка Михайлович, посланици и други гости.

 

Борислава Борисова
438 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
РУСКО РОБСТВО

2021.08.30 | 20:37

1
ПУТЬОВАТА МУТРАФОНОВА СЛЕД ПРЕВРАТА,КОЙТО СДЕЛА В ПРЕЗРЯНАТА ЗАДУНАЙКА СЪС СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ ЛАНСИРА САМО ГНУСНИ И НАГЛИ ГЮВЕНДИЙ В СЛУЖБА НА КРЕМЪЛСКИТЕ КАНИБАЛИ...РУСКИЯТ КЕНЕФ И НЕОБЯТНИТЕ МУ КОЛОНИИ НЕ БИХА СЪЩЕСТВУВАЛИ БЕЗ ВИДИОТЕН ПОЖИЗНЕН ВОЖД. РУСКАТА СГАН Е ТУМОР НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.РУСКИЯТ КЕНЕФ И КОЛОНИИТЕ КОИТО Е ЗАГРАБИЛ НЕ БИХА СЪЩЕСТВУВАЛИ БЕЗ СМАХНАТ ПОЖИЗНЕН ВОЖД.ПЕЩЕРНОКОМУНИСТИЧЕСКИ КРЕМЪЛСКИ ИДИОТИЗЪМ РАЗПОЛОЖЕН НА ОГРОМНА ТЕРИТОРИЯ Е ТУМОР НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.МУТРАФОНОВА ПОВТОРИ ДЕВЕТОСЕПТЕМВРИЙСКИЯТ ИДИОТИЗЪМ НА КРЕМЪЛ И ТУРИ СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ НА ВЛАСТ. ГЮБРЕТО СЕ ИЗЖИВЯВА НА СВИНСКА КРЕМЪЛСКА ПОЛИТИЧКА...ТАШАЦИ НА РОЯЦИ!!!...

Добави коментар

Водещи новини