Карантинни хотели ще има и в София

  • 11 август 2021 10:38

  • 947
  • 0
Карантинни хотели ще има и в София
© Pixabay

Служебният министър на туризма Стела БалтоваСтела БалтоваСтела Балтова е служебен министър на туризма в кабинета на Огнян Герджиков. С указ на заяви по време на изслушване в НС, че първите резултати за възобновяване на жизнеспособността на сектора са налице.

Тя повтори, че повече от 2,5 млн. туристи са пътували в страната от началото на летния сезон до момента.

Министърът информира депутати за предприетите от ведомството мерки в подкрепа на бизнеса, чиято работа е затруднена заради пандемията.
Сред мерките, които са свързани с подкрепа и възстановяване на жизнеспособността на сектора, министърът изтъкна насочените към позиционирането и запазването на България като "зелена зона" възможно най-дълго. Ако днес отворите картата на Re-open EU, България отново е "зелена зона", заяви министърът.

Тя напомни, че заедно със здравното ведомство е разработен здравен протокол за прилагане на противоепидемични мерки при извършване на туристическа дейност през летния сезон и е създаден бюлетин с актуализирана информация.

Със здравното министерство е подготвен и стикер за туристически обекти "100 процента ваксинирани", а първият вече е поставен в хотел к.к. "Албена".

Стела Балтова: Най-вероятно и август ще е успешен за българския туризъм

В мандата на служебния кабинет са разработени и указания за функциониране на местата за настаняване и заведения за хранене и са били определи първите карантинни хотели в к.к "Албена" и в Несебър.

В момента сме в процес на договаряне на такива места, включително и тук в София, предвид прогнозите за развитието на епидемичната обстановка, каза министърът.

Novini.bg
947 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини