Стела Балтова: Най-вероятно и август ще е успешен за българския туризъм

  • 08 август 2021 10:38

  • 1911
  • 4
Стела Балтова: Най-вероятно и август ще е успешен за българския туризъм
© Булфото

Туристическият сезон е в разгара си. Курортите по южното ни Черноморие са пълни.Това, че успяхме да възвърнем жизнеспособността на сектора, е много добре, коментира пред БНР служебният министър на туризма Стела БалтоваСтела БалтоваСтела Балтова е служебен министър на туризма в кабинета на Огнян Герджиков. С указ на.

По неокончателни данни за периода май-юли у нас е имало 2,2 милиона туристи. Най-висок е ръстът на чуждестранните туристи. Българските туристи са близо 100% повече спрямо миналата година.

Близо 1,5 милиона са българите, предпочели да почиват в страната ни. При чужденците на някои пазари отчитаме много високи ръстове – Чехия около 300%, Полша и Румъния по 200%, Украйна, уточни министър Балтова в предаването „Неделя 150“.

Най-вероятно и август ще е успешен за българския туризъм, ако успеем да запазим епидемичната ситуация, прогнозира Стела БалтоваСтела БалтоваСтела Балтова е служебен министър на туризма в кабинета на Огнян Герджиков. С указ на, като акцентира върху отговорността за спазването на мерките.

Тазгодишната ситуация с туризма у нас може да се окаже добър опит, за да може идната година българите отново да изберат страната като място за почивка, смята министърът на туризма.

„Ако продължим да работим в ситуация на епидемия, имаме вече и оперативен план как ще се развива ситуацията, включително с туристическия бизнес, когато се променя епидемичната обстановка. Здравните мерки трябва да бъдат обвързани категорично със социално-икономически мерки“, заяви още Стела БалтоваСтела БалтоваСтела Балтова е служебен министър на туризма в кабинета на Огнян Герджиков. С указ на.

Вече са обособени карантинни хотели – един за северната и един за южната част на Черноморието, посочи тя.

Само на едно място има поставен етикет „100% ваксиниран персонал“, през следващата седмица ще бъдат поставени още 2 такива стикера – в един хотел и за една туроператорска компания.

Българското лято на фона на COVID-19: Каква е ситуацията?

Балтова е на мнение, че трябва да има насърчителни мерки за ваксиниране от типа на ваучери или банкови карти, но те трябва да бъдат финансово обезпечени.

Относно присъствието на туризма в националния ни План за възстановяване и устойчивост министърът на туризма отбеляза, че в последната версия на плана туризмът е включен в няколко инвестиции и програми.

Последвайте канала на

Калина Христова
1911 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Мира

2021.08.08 | 22:57

4
Рекетьори.
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2021.08.08 | 12:39

3
''Най-Вероятно'' служeбното правителство на РъРъ не е успешно :)
….

2021.08.08 | 11:58

2
То август свърши бе маце.

2021.08.08 | 11:56

1
Хахахаха !

Добави коментар

Водещи новини