При температури от 46 градуса туристите в Гърция са на плажа от рано сутрин

  • 03 август 2021 10:57

  • 1425
  • 0
При температури от 46 градуса туристите в Гърция са на плажа от рано сутрин
© Getty images

При температури 46 градуса туристите в Гърция са на плажа от рано сутрин. Туристи чакат и на опашки по пристанищата, за да отпътуват към островите. Властите предупреждават за риск от пожари, предаде БНР.

Продължават екстремните горещини в Гърция. Днес, за седми пореден ден живакът се покачва до 46 градуса по Целзий в много райони на страната. Опасни температури в цялата страна и силна влажност са прогнозите до петък.

След премиера и министърът на енергетиката призова да се ограничи използването на електричество, за да не се въведе режим на тока. Партиите от опозицията настояват да се вземат необходимите мерки, за да се осигури за всеки достатъчно ток в жегите.

От рано сутрин туристите са на плаж, което е решение при тези температури. Силно е натоварването на основните пристанища Пирея, Солун, Игуменица. Проверката на документите за здравния статус на пътниците доведе тази сутрин отново до опашки от хора и автомобили.

Родното Черноморие се къса по шевовете от летовници, чадърите и шезлонгите не достигат

Опасност от пожари има в цялата страна, предупреждават от Гражданска защита. Силният вятър на остров Родос отново разпалва огнища. Евакуираха жителите на още едно село. Огънят няма да достигне до туристическите райони, категорични са огнеборците.

Мащабен пожар избухна тази сутрин в област Фтиотида. Изпращат в  помощ пожарникари и техника от съседни области.

Теодора Александрова
1425 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини