Около 10 хил. наши сънародници са почивали на Малдивите от ноември 2020 г. до май 2021 г.

  • 28 юли 2021 16:54

  • 1073
  • 0
Около 10 хил. наши сънародници са почивали на Малдивите от ноември 2020 г. до май 2021 г.
© Pixabay

Министърът на туризма Стела БалтоваСтела БалтоваСтела Балтова е служебен министър на туризма в кабинета на Огнян Герджиков. С указ на проведе работна среща с Абдула Шахид, министър на външните работи на Малдивите. Те разговаряха в рамките на първото му работно посещение в България. Акцент в разговорите бяха възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между двете страни, както и актуални данни за развитието на пандемията от COVID-19 и стратегиите за справяне на двете държави с нея.

,,Малдивите са атрактивна дестинация за българите, като тя привлича посетители от високия клас'', заяви министър Балтова.

По думите ѝ от ноември 2020 г. до май 2021 г. общо около 10 хил. българи са пътували към страната. И допълни, че според нея пътуванията ще се запазят и занапред, като интересът ще нараства. Министър Балтова представи пред събеседника си актуалните данни за развитието на пандемията у нас. Тя поясни, че имаме въведени здравни протоколи, като се осъществява и много строг контрол. Министър Балтова обясни още, че правителството следи непрекъснато разпространението на новите варианти на COVID-19, което може да наложи прилагането на нови мерки - както здравни, така и социални и икономически. Министърът подчерта, че от началото на пандемията местата за настаняване не са затваряни, дори в периодите на най-сериозни ограничения.

Строга блокада на Малдивите заради скок на заразени с COVID-19

България се нарежда на 17-о място сред пазарите за входящ туризъм за Малдивите, информира министър Шахид. И коментира, че се надява интересът да се запази и за в бъдеще. Министърът съобщи данни за разпространението на коронавируса в страната си и представи мерките, които се вземат за ограничаването на пандемията. Той обясни, че се работи активно по кампания за ваксинация на населението, с което се надава да се ограничи заболяването.

,,Над 98% от работещите на първа линия са ваксинирани, искаме туристите да се чувстват сигурни и спокойни'', каза Абдула Шахид.

По време на срещата бяха обсъдени и конкретни инициативи за насърчаване на двустранното партньорство. Министрите коментираха възможността за подписване на меморандум за разбирателство с акцент съвместни маркетингови активности в сферата на туризма. Те се обединиха и около мнението, че откриване на директна авиолиния между София и Мали ще допринесе за нарастване броя на туристите.

Депутатската заплата стига за 10 дни на Малдивите

В рамките на срещата участва и Н. Пр. г-жа Елеонора Димитрова, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Индия и Република Малдиви.

Владимир Василев
1073 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини