Може ли 150 000 души да останат без почивки в Гърция?

  • 24 юни 2021 09:04

  • 387
  • 2
Може ли 150 000 души да останат без почивки в Гърция?
© Кадър Nova

Последната новина, която ни дадоха вчера, е че фирмата „Музенидис травел“ не обявява фалит. Те очакват помощи от тяхната държава. Ние водим преговори с колегите. Някои от тях започват да плащат резервациите втори път. В момента няма възможност да се върнат парите. Това заяви Теодор Севастидис, български представител на гръцкия туоператор, в студиото на „Здравей, България“ по Нова телевизия.

„За съжаление не са предприети адекватни мерки. Такива трусове се очакват. Това е индустрия, която не е работила година и половина. Обвързвам този казус с помощите, които трябваше да се раздават от Министерството на туризма. Ако „Музенидис“ беше подпомогната, в момента щеше да има достатъчно ликвидност и да плати почивките на хората“, обясни Димитър Балтов, зам.-председател на ОБТ.

Гърция облекчава още противоепидемичните мерки

Представителите на туроператорите припомниха, че в целия ЕС са се взели мерки, за да бъдат подпомогнати туроператорите: „Ние ходим на срещи с институциите ежеседмично. Колегата е имал разговор със Стела Балтова и тя е попитала защо фирмата не е фалирала миналата година“.

„Ние предплащаме всичко предварително. Договорите ни са такива, че тези депозити горят. През 2020 година беше изключение“, каза Балтов. Той беше категоричен, че хората, които са направили резервации през „Музенидис“ няма как да сменят дестинацията и да осъществят почивката си.

„Комуникираме с Министерството на туризма през медиите“, оплака се зам.-председателят на ОБТ. Той подчерта, че критериите са отпускане на пари от МТ са неадекватни и никой няма да успее да ги получи.

Последвайте канала на

Novini.bg
387 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.06.24 | 09:23

2
Все ми е тая, да се разкарат всичките 150к и ако може да не се връщат.

2021.06.24 | 09:14

1
Държавата да даде пари, за да ги дадем на друга държава. Както стана с вакcините.

Добави коментар

Водещи новини