35 компании, общини и музеи ще се представят на "Уикенд туризъм" в Русе

  • 11 юни 2021 14:32

  • 162
  • 0
35 компании, общини и музеи ще се представят на "Уикенд туризъм" в Русе
© wikipedia

Туристическо изложение "Уикенд туризъм" и Фестивал на туристическите забавления и анимации ще се състоят от 17 до 19 юни тази година в Русе, съобщи заместник-кметът по икономика и международно сътрудничество на града Златомира Стефанова.

По думите ѝ в изложението ще се включат 35 компании - хотели, туроператори, а също общини и музеи от страна.

Дипломати: Страните от ЕС са се разбрали да смекчат ограниченията в туризма през лятото

Стефанова каза още, че са поканени и двама инфлуенсъри с много последователи, а целта е в онлайн пространството да се популяризира градът и да се представят възможностите за туризъм.

Съпътстващата програма на изложението включва кръгла маса с представители на Министерството на туризма на тема "Мерки в подкрепа на туристическия бизнес в ситуация на COVID-19", форум "3D-визуализацията на културно-туристическо наследство" и конференция "800 години Ивановски скални църкви".

В трите дни на централния площад ще бъдат разположени занаятчийски работилници и атракциони - балон с горещ въздух, стена за катерене, вертикална въжена площадка. Ще има също уроци по салса, допълва БТА.

Шеф Иван Звездев ще приготви в първия ден от изложението типични русенски ястия, които гостите ще могат да дегустират. Предвиден е и "Биг бенд парад" с участието на музикални формации от Русе, Велико Търново, Габрово и Плевен. Програмата през втория ден включва представянето на шоколадов албум, приготвен от шеф Ради Стамболов, чийто вкус ще наподобява емблематичната за Русе торта "Гараш". Ще има и два концерта - "Любими български песни" и "Усещане за жена" на квартет "Destiny".

Изложението в последния ден предлага голям детски празник с ателиета за плетене на гривни, низане на мъниста, пясъчни рисунки, изработване на маски, работилница за отпечатъци. Ще има и кулинарно състезание "Като шеф готвачите", а вечерта "Amazonia Dance Project" канят всички желаещи на латино парти.

Мая Йорданова
162 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини