В очакване на решение за туристите от Русия

10 май 2021 10:15

В очакване на решение за туристите от Русия
© Bulphoto (архив)
779 2

Полетите за руските туристи са спрени до края на май.

Предстои да бъде взето решение как ще се случват нещата до края на лятото, поясни в интервю за БНР Галин Георгиев, управител на туристическа агенция „Солвекс“ и заместник-председател на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА).

„Винаги очакваме от държавните институции да помогнат в такива моменти на бизнеса. Беше абсолютно неясно какво следва в отношенията ни с Русия след шпионските скандали, след спирането на полетите за Бургас“, коментира Галин Георгиев в предаването „Преди всички“.

Според него на дипломатическо равнище би следвало да се предприемат „стъпки и действия, да не би България да остане извън възможния списък на страните, с които ще се възобнови авиацията“.

Русия е отменила чартърните си полети до България до края на май

Как би се отразило на българския туристически пазар евентуалното отсъствие на руски туристи?

През последните години самите туристи намаляват, пътуват повече хората със закупени ваканционни имоти у нас, отбеляза Галин Георгиев.

„Индикациите от другите пазари не са добри. Германия и Великобритания по последна информация отлагат всички полети след началото на юли, до края на юни се предполага, че няма да има полети от тези две дестинации, а те са основни за България. Остава ни да разчитаме на съседните държави – Румъния, Украйна, Молдова, Беларус евентуално.“

Novini.bg
779 2

Коментари 2

Добави коментар

2021.05.10 | 11:32

2
Тази гадна сган е мечтата на мутрите, които напотроиха хотел до хотел и осраха черноморието. От повече от 20 години кракът ми не е стъпвал и няма да стъпи там. От мен пари няма да видят!
Сорос

2021.05.10 | 10:50

1
Тази сган от ватенки никой не ги ще. Пхахахах

Добави коментар

Водещи новини