Курортът Вършец е посетен от около 30 000 туристи през 2020 година

  • 09 февруари 2021 14:34

  • 1208
  • 0
Курортът Вършец е посетен от около 30 000 туристи през 2020 година
© Pixabay

През 2020 година курортът Вършец е бил посетен от около 30 000 туристи, които са реализирали около 50 000 нощувки, а общината е събрала туристически данък в размер на 39 116 лева, съобщиха от местната администрация след заседание на Съвета по туризъм.

Поради пандемията от коронавирус през миналата година туристическият сезон във Вършец е продължил по-кратко в сравнение с предишни години - само от средата на юли до средата на септември. По това време легловата база е била запълнена на 100 процента. Общината е допринесла за привличане на туристи през лятото с богатата културна програма за отбелязване празника на курорта, минералната вода и Балкана, която продължила повече от месец с концерти на открито, лятно кино, рисунка на асфалт, детски празници, конни състезания, състезания с велосипеди и т.н.

Община Вършец създаде приложение в помощ на туристите по проект със сръбската община Сокобаня

Усилията на Туристическия информационен център /ТИЦ/ във Вършец през 2020 година са били насочени към промотиране на туристическите атракции на курорта Вършец, отпечатване на рекламни флаери и сувенири, участия в медийна реклама и туристически изложения. Общината и туристическият център поддържат и разработват със статии на английски език страница във фейсбук "Туризъм и СПА. Страницата съдържа цялата актуална и полезна информация за туристите както за забележителностите и местата за настаняване, така и предстоящите събития от културния календар във Вършец, уточниха от местната община.

През септември 2020 година ТИЦ-Вършец е отличен с грамота по случай световния ден на туризма от Комисията за защита на потребителите, уточниха от местната администрация, цитирани от БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
1208 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини