Заради пандемията: Отчита се спад в цените на двупосочните самолетни билети

  • 27 януари 2021 12:54

  • 109
  • 0
Заради пандемията:  Отчита се спад в цените на двупосочните самолетни билети
© Pixabay

Туристическата индустрия беше една от най-засегнатите вследствие на мерките срещу разпространението на коронавируса. През 2020 година резервациите у нас са намалели с 50% спрямо 2019 година, което е по-малък спад от очакването, съобщи пред Радио София Тодор Тодоров от eSky България.

През миналата година българите са пътували най-много до Великобритания, Германия, Нидерландия, Италия и Испания, като това са държавите, които в непандемични условия обичайно са в челните места. Има интерес към екзотични дестинации, вероятно и поради ограниченията и мерките в много европейски държави. Отчита се спад в цените на двупосочните самолетни билети, отбелязва БНР.

Кузман Илиев разкри как да излезем от кризата в година на икономически предизвикателства

"Редица авиокомпании издадоха ваучери за клиентите си като компенсация за неосъществени пътувания. Има и такива, които връщат пари. Предлагат се и облекчения като опция за отлагане на пътуване. Може да се каже, че повечето от редовните авиокомпании показаха толерантност по време на кризата. Засега няма официална информация за изискване за сертификат за ваксиниране от авиокомпаниите", посочи Тодоров.

Novini.bg
109 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини