Вицепремиерът Николова разговаря с Мехмет Гюркайнак, директор за България на Turkish Airlines

21 януари 2021 12:55

Вицепремиерът Николова разговаря с Мехмет Гюркайнак, директор за България на Turkish Airlines
© МТ
404 1

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с Мехмет Гюркайнак, директор за България на Turkish Airlines. Двамата обсъдиха развитието на туристическия сектор между двете държави. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Турция е един от най-важните ни пазари както за изходящ, така и за входящ туризъм, заяви министър Николова. И допълни, че гостите от южната ни съседка много харесват България – особено зимните курорти и спа дестинациите. По думите ѝ браншът е най-силно засегнат от пандемията от COVID-19 и в тази връзка всеки един постител, който пристига у нас, е структуроопределящ.

От своя страна Мехмет Гюркайнак информира вицепремиера, че в момента се осъществяват 8 полета седмично от София до Истанбул, а от февруари предстоят да стартира и линия от Варна до Истанбул – всеки петък и понеделник.

Марияна Николова проведе работна среща с Обединение "Бъдеще за туризма"

Той разясни още, че в България има много прекрасни места, които представляват интерес за посетителите както през зимата, така и през лятото. Директорът на турските авиолинии за България изрази надежда, че след ваксинацията положението в сектора ще се подобри. Той благодари на министър Николова и за активната ѝ работа по време на пандемията и политиката ѝ относно PCR тестовете.

По време на срещата бе обсъдена и възможността за организирането на журналистически турове между двете страни, както и от и до други държави, приоритетни за развитието на туризма у нас.

Novini.bg
404 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Българка

2021.01.21 | 13:31

131845
Турските авиолинии СА НАЙ-ДОБРИТЕ В СВЕТА!!!

Добави коментар

Водещи новини