България преговаря с Унгария за туристи

05 януари 2021 12:44

България преговаря с Унгария за туристи
© Министерство на туризма
373 0

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе телефонен разговор с министъра на външните работи и външноикономическите отношения на Унгария г-н Петер Сиярто.

Министър Николова заяви, че към този момент Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е взела временно решение нивата на таксите за самолетните компании да не се променят през настоящата година. По думите на вицепремиера унгарската авиокомпания Wizz Air има неоспорима роля и заслуга за популяризирането на България като целогодишна туристическа дестинация и за нарастването на входящия туризъм в страната ни. Ценим инвестициите на компанията у нас и ще продължим да бъдем нейни отговорни партньори, уточни министър Николова.

МТ изплати 10 млн. лв. за туроператорите и туристическите агенти

От своя страна г-н Сиярто благодари на министър Николова за подкрепата.

Wizz Air смятат страната ни за много важен пункт в работата си и са насочили допълнителни активи и самолети към нея, което ще играе важна роля за възстановяването на туризма към България, уточни той. И изказа благодарностите си във връзка с отлагането на увеличението на летищните такси.

Двамата обсъдиха и ситуацията с кредитите на фирмите в туристическия бизнес и потвърдиха продължаване на сътрудничеството между двете страни и в бъдеще.

Novini.bg
373 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини