Подаваме електронно декларация за туристически данък от днес

  • 04 януари 2021 10:25

  • 1267
  • 0
Подаваме електронно декларация за туристически данък от днес
© Pixabay

Декларация за облагане с туристически данък вече се подава електронно от днес, 4 януари 2021 г. Това съобщават от Държавна агенция „Електронно управление“. Услугата е достъпна за потребителите през Портала за достъп до електронни административни услуги на Държавна агенция „Електронно управление“, в раздел „Данъци и такси за гражданите“ – „Местни данъци и такси“.

За да се заяви електронно услугата е необходимо гражданите да имат квалифициран електронен подпис (КЕП) и да притежават профил в Системата за сигурно електронно връчване на ДАЕУ. Попълнената и подписана електронна форма на декларацията трябва да се изпрати чрез Системата към Общинската администрация по местонахождение на туристическия обект.

Декларацията по чл. 61р, ал. 5 от Закона за местните данъци и такси за облагане с туристически данък се подава за всеки туристически обект – средство за подслон или място за настаняване по смисъла на Закона за туризма. До 31 януари на всяка година тя се декларира в общината, където се намира туристическият обект, за облагане с туристически данък за предходната календарна година.

Слаб туристически интерес в Банско

В случай, че съответната община не е присъединена към Единния модел за заявяване, заплащане и предоставяне на електронни административни услуги, подаването на попълнения електронен формуляр на декларацията може да се осъществи чрез Системата за сигурно електронно връчване на ДАЕУ на адрес https://edelivery.egov.bg/

Държавна агенция „Електронно управление“ ще продължи да разширява обхвата на възможностите на гражданите и бизнеса за безконтактното им общуване с всички административни органи на територията на цялата страна.

Последвайте канала на

Novini.bg
1267 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини