БХРА към здравния министър: Ако държите на морала - платете ни за съсипания бизнес

  • 29 декември 2020 19:05

  • 2622
  • 7
БХРА към здравния министър: Ако държите на морала - платете ни за съсипания бизнес
© Getty Images/Guliver

От БХРА сме категорични, че когато се говори за морал е добре да се вземат всички обстоятелства, а не йезуитски да се подбират тези, които ни харесват.

Това пише в официално съобщение от БХРА по повод заявената позиция от министъра на здравеопазването проф. Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г., че няма да има разпускане на мерките срещу коронавируса и в новогодишната нощ заведенията и ресторантите в хотелите няма да работят до 00.30 часа. Публикуваме съобщението без редакторска намеса: 

Проф. Ангелов разкри ще работят ли заведенията на Нова година до 00:30 ч.

"По повод изказването на здравния министър Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. за морала и формата на мерките сме длъжни да припомним следното:

– Формално, хотелите не бяха затворени до 21 декември, но реално не можеха да работят, тъй като работата на заведенията за хранене в тях е забранена. Половинчатата ви мярка бе и незаконна, защото според Закона за туризма хотелите намат право до работят без действащ ресторант. 

– Формално и сега заведенията в хотелите са отворени, но реално никой не иска да плати, за да празнува с вечерен час, а работата с рестрикции не е пълноценна.

– Формално вирусът няма работно време и е също толкова опасен в 22 часа, както и в 00:30 часа.

– Формално с постоянно променящи се мерки, липса на сигурност и предвидимост не осигурихте безопасността на българите през последните 9 месеца, но успяхте да съсипете един от ключовите сектори за българската икономика – туризма.

БХРА: Удължаване на работното време е добра мярка за помощ на бизнеса

– Ако говорим за морал и сте наистина загрижени за здравето на хората, защо допуснехте половинчати мерки? Защо не затворихте на мига всички бизнеси, включително хотели, магазини за нехранителни стоки и търговски обекти, които не продават стоки от първа необходимост или лекарства?

Морална ли е причината или финансова? Затворете всичко, ако е въпрос на морал, но ни платете незабавно 20 на сто от оборота за декември и януари, както и 80 на сто от възнагражденията на нашите служители.  Защото, ние, работещият бизнес всъщност плащаме заплатите на министрите и политиците с данъците и осигуровките, които внасяме в бюджета. Не бива да забравяте, че не ние сме ваши подчинени, а вие сте наши служители. Отказваме повече да ви плащаме и заплатата, и сметката". 

Последвайте канала на

Novini.bg
2622 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
koko

2020.12.31 | 21:46

7
Трябва да си силно ограничен, глупав и назадничав човек за да одобряваш неадекватни и крайни мерки срещу сектор, генериращ заплатите и на тези тук, казващи, че нямат нужда от заведения. Аргументите им - никакви и по детски - наивни! В този дух на глупост и наивитет - защо не затворим кина, театри, музеи, опери, детски клубове, школа за танци и ред други за да останат само нужните за физическото ни оцеляване бизнеси и тези които на продават продуктите и услугите си без надценка, както коментира по-горе един? Пийте си ракията у кухнята и не му мислете много - нали утре сте на работа в ядрената централа...
ramstein

2020.12.29 | 19:20

1
Парите,парите,парите!Нищо друго!Бизнеса не е само кръчми,кафенета и чалготеки!

2020.12.30 | 10:25

6
Нама да стъпя повече в ресторант и дискотека, като ги отворят! Хората умират, те само пари искат и плачат!

2020.12.30 | 08:59

4
Никой няма нужда от вас. И никой няма да ви плаща за някакви загуби. Да бяхте учили, а не да живеете от чудовищни надценки за едно кафе, минерална вода или бира. Доброто на кризата е, че ще изчисти света от паразити като вас.

2020.12.30 | 10:23

5
Неглеци! Да не би той да ви е съсипал бизнеса! Я по-кротко, стига ревахте, егоисти! Ненаяли се!

2020.12.30 | 05:41

3
Няма гювеч тая година,голям рев голямо чудо
.

2020.12.29 | 21:27

2
Да, дано хората се усетят да преследват и други кариери, както и "бизнесмените" да не инвестират само в чалготеки и кръчми. Ако може да ги осигуряват и на реалните шм заплати, за да няма през следващата криза - "но мен ми дадоха фалшиво обезщетение"

Добави коментар

Водещи новини