Ако мерките след 21 декември продължат, идват фалити на големи хотели

  • 15 декември 2020 14:02

  • 1337
  • 3
Ако мерките след 21 декември продължат, идват фалити на големи хотели
© Pixabay

„Ако противоепидемичните мерки бъдат удължени и след 21 декември, в Пловдив първо ще пострадат големите хотели. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Еньо Енев, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите „Тракия“.

Той припомни, че националната асоциация преди дни изпрати писмо до премиера Бойко Борисов, с което се настоява ресторантите в хотелите да бъдат отворени. Според Енев малките хотели могат да издържат малко по-дълго.

„В момента хотелите са като отворено летище, но от него не излитат самолети. Настояваме ресторантите към хотелите да бъдат отворени. Хората, които отиват на почивка или да нощуват там, имат нужда да се хранят“, каза Енев.

Той прогнозира фалит на хотели в Пловдив.

„Очаквам след 21 декември, ако бъдат удължени мерките, хотелите по веригата да тръгнат като домино и да започнат да затварят един след друг, защото разходите са постоянна величина и те си вървят“, каза Еньо Енев.

В случай, че мерките наистина бъдат удължени, от БХРА настояват за спешно изработване на схема за компенсиране на собственици на заведения и хотели, за да се избегнат масови фалити. От организацията смятат, че финансовата помощ от държавата трябва да бъде в размер на минимум 30 на сто от оборота за периода на затваряне от предходната година.

Как премина студентският празник?

Последвайте канала на

Novini.bg
1337 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Aman

2020.12.16 | 09:19

3
Да вземем доживот да им плащаме, а те за благодарност живи да ни дерат !!!
ramstein

2020.12.15 | 16:29

2
Е,много притеснитепно!За тия живота и здравето на хората са нищо пред някакви пари!От 9 кладенеца вода носят,да обясняват как в кръчма и хотел не можеш да се заразиш!Вижте им договорите,осигуровките и данъците!Който е изряден ще се справи.Останалите-аут!
народен глас

2020.12.15 | 14:52

1
Много важно иначе като надуват цените не реват айде сега щом много знаят

Добави коментар

Водещи новини