Планинските спасители са в пълна готовност да помагат на любителите на зимния туризъм

  • 09 декември 2020 15:51

  • 403
  • 0
Планинските спасители са в пълна готовност да помагат на любителите на зимния туризъм
© Булфото (архив)

Планинските спасители са отново в пълна готовност да бъдат в помощ на любителите на зимния туризъм и зимните спортове, съобщиха от БЧК.

През 2020 г., въпреки пандемията от COVID-19, доброволците на ПСС неотлъчно бяха на своите постове в планините и за това говорят цифрите.

Още преди края на отминаващата година инцидентите вече достигат нивата от предишните години, което е знак, че в тези трудни времена хората предпочитат спокойствието и чистия въздух в планината. Но не винаги са достатъчно подготвени.

Планински спасители помогнаха на бедстващи край Враца израелски катерачи

За ПСС при БЧК 2020 година също бе изпълнена с предизвикателства, но и с удовлетворението, че успяваме да помагаме, като разчитаме и на вярата на хората в нас.

Това показват и резултатите от двете фондонабирателни кампании, които ще продължат до края на годината. С голям отзвук в обществото се ползва съвместната инициатива на БЧК и EVN за подпомагане дейността на ПСС, а по кампанията “За да спасим живот в планината” необходимите средства за осигуряване на Recco детектори за районите с повишена лавинна опасност са почти осигурени.

Последвайте канала на

Novini.bg
403 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини