Единствената в България гора от секвои е близо до село Богослов

Единствената в България гора от секвои се намира близо до село Богослов и за нея се разказва в поредния клип от инициативата на Министерството на туризма за популяризиране на малко познати места и обекти у нас, съобщиха от ведомството.

Първите три дървета са посадени през 1890 година, като семената им са донесени от моряк от родината на този вид - планината Сиера Невада в Калифорния. По-късно лесничеи засаждат още 100 секвои и така се образува днешната гора, разказват от министерството на интернет страницата си.

Най-старото дърво на света навършва 4847 години

Нашите секвои са високи около 30 метра, а стволът на на-голямата от тях е приблизително 9 метра. Този вид са най-големият жив организъм, посочват от министерството.

 

Коментари

 1. 2020.10.27 | 12:15
  тук се карат некакви си а не разбират че статията просто насочва банда дървосекачи да унищожи гората за това служат повечето статии да направляват престъпниците и СИГУРНО ГОРАТА Е ВЕЧЕ ПРОДАДЕНА
 2. 2020.10.26 | 13:07
  Хайде малко да си проверявате фактите, преди да пишете неверни неща тук! Това не е Единствената в България гора от секвои, а има даже по-големи и по-впечатляващи секвои в двора на училището в Долна Баня /Софийска Област/. Ако не вярвайте, то се разходете до там и даже снимки си направете, та дано знаете какво пишете следващия път! Долна Баня е само на 80 км. разстояние от София, ако не знаете къде е този град.
  1. 2020.10.26 | 15:10
   Умчо, правиш ли разлика между гора и отделни дървета.
 3. 2020.10.26 | 11:27
  тиквун да разходи тойотата до там - нали е тойота секвоя.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Tуризъм

още

Анкета

Има ли съкращения на вашето работно място?

Има ли съкращения на вашето работно място?

Избрано от Интернет