Проведе се работна среща за създаване на национално меню

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова участва в работна среща за създаване на национално меню в българските заведения.

В дискусията участваха проф. Пламен Моллов – ректор на Университета по хранителни технологии в Пловдив, и доц. Кремена Никовска от висшето училище, зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, президентът на Българската асоциация на професионалните готвачи Димо Димов и шеф-готвач Иван Манчев.

Марияна Николова участва в тържественото откриване на академичната година на Университета по хранителни технологии – Пловдив

Националното меню ще включва от предястие до десерт и ще представя типични и автентични продукти и ястия от 9 региона в страната, посочи министър Николова. То ще стане част от представата за страната ни като атрактивна целогодишна дестинация.

Менюто се създава със съдействието на университета и се базира на селекция, проведена от него съвместно с професионалните гимназии по туризъм и браншовите организации. Така чрез храната ще се изтъкнат кулинарните традиции и регионалните особености на България, каза проф. Моллов, цитиран от пресцентъра на министерството на туризма.

 

Коментари

 1. 2020.10.15 | 01:55
  Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com
 2. 2020.10.14 | 19:55
  inter nazionalna kuhnq tezi skapani nadinizi samo 4ubrija i soq Mesopotamien nqama
 3. 2020.10.14 | 19:24
  Понеже имаше много любов между манчев и другарят хамбарцумян в черешката на тортата е поканен точно тои. А във България и извън нея има къде къде по големи готвачи
 4. 2020.10.14 | 19:19
  И какво е включено в менюто не разбрахме . И защо целувача на БКП задници Иван манчев участва
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Tуризъм

още

Анкета

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Избрано от Интернет