Фалити за едни и печалби за други в туризма по време на COVID-19

Доц. д-р Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма коментира пред NOVINI.BG  как приключи летният сезон и какво ни очаква зимата.

„Показа се силата на устойчивия туризъм в България по време на летния сезон“, каза  доц. д-р Румен Драганов.

„Не предполагахме, че България има такива възможности“, добави той и поясни: „Изключително висока посещаемост имаше през август, септември и първата седмица на октомври“.

„В много градчета, на които не сме обръщали така внимание, нямаше никакви места за паркиране“, обясни той.

По думите му сега се е разбрала една от грешките - че са се влагали средства в индустриалния туризъм, който години наред е бил обект на критики.

„COVID-19 идва, за да ни каже каква поука трябва да си направим“, смята доц. Драганов.

Туризмът трябва да е в интерес на местното население, а не да се прави на изкуствен принцип, обясни той и поясни, че е грешка това, че са се създавали работни места за чужденци.

„Сега видяхме, че местните на някои места изобщо не усетиха пандемията“, каза Румен Драганов.

Относно предстоящия зимен сезон, доц. Драганов заяви, че всичко ще се повтори от лятото. Ще бъде засегнат индустриалният туризъм, планиран върху нискотарифни полети с нискотарифни бюджети, защото такъв тип туристи няма да дойдат, каза той пред NOVINI.BG.

Вижда се сега коренно различна динамика след като Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и пое Министерството на туризма, заяви Румен Драганов. „Тя е просто неуморна“, каза още той.

Коментари

  1. 2020.10.13 | 14:56
    Ами вие не обръщате никакво внимание на малките обекти по Черноморието като синеморец Лозенец Царево Созопол . Единствената задача на министерството на туризма е дасе напълнят със туристи златните кокошки на БКП слънчев бряг и златни пясъци аз зимният сезон Банско . Всичко друго е на самотек . Но със тази пандемия се видя че българина отново не иска да ходи на слънчев бряг и златни пясъци
  2. 2020.10.13 | 12:45
    Google непрекъснато плаща от $ 27485 до $ 29658, за да направи снимка в мрежата от вкъщи. Присъединих се към това действие преди 2 месеца и спечелих $ 31547 през първия месец от това действие. Мога да кажа, че животът ми се подобри напълно! Погледнете го какво правя ..... ===>>>> Jobnews3.com/
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Tуризъм

още

Анкета

Как ще работят заведенията след 31 януари?

Как ще работят заведенията след 31 януари?

Избрано от Интернет