Марияна Николова проведе работна среща с ръководителя на бюрото на фондация "Конрад Аденауер"

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и проведе работна среща с г-н Торстен Гайслер, ръководител на бюрото на фондация "Конрад Аденауер".

Министър Николова поясни, че оценявайки ролята и влиянието на Германия в регионален и глобален план, е важно да развиваме взаимноизгодни отношения в области от стратегическа важност за нашите две страни, сред които е и туризмът. Тя уточни, че през 2019 г. България е била посетена от над 9,3 млн. чуждестранни граждани с цел туризъм, като 761 156 са били немски граждани. Вицепремиерът каза още, че в условията на продължаващата пандемия от коронавирус правителството полага всички необходими усилия за осигуряване на безпроблемното протичане на туристическия сезон. Ние сме безопасна дестинация и така ще е и през зимния сезон, бе категорична тя.

Марияна Николова: Германия е приоритетен туристически пазар за страната ни

По време на разговора двамата обсъдиха и подновяването на работата по проекта за провеждане на дуално обучение на български ученици в провинция Шлезвиг-Холщайн. Развитието, квалификацията и преквалификацията на кадри в туризма за нас е приоритет от първостепенно значение, уточни Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и, цитирана от пресцентъра на министерството на туризма.

От своя страна г-н Гайслер заяви, че България е прекрасна страна, от която се интересуват все повече немски туристи. По думите му двете страни имат отлични двустранни отношения, които трябва да продължат и занапред. Той добави още, че фондация "Конрад Аденауер" е отворена за всякакви идеи и инициативи, които биха спомогнали за развитието на младите хора.

Коментари

  1. 2020.09.18 | 06:19
    Двама грозни, с грозен жест.
  2. 2020.09.17 | 19:24
    Тази какво работи точно,освен че лапа на Валери бесния!?
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Tуризъм

още

Анкета

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Избрано от Интернет