Българите продължават да пълнят хотелите по Черноморието ни

Макар и в края на сезона хотелите по Южното Черноморие продължават да се пълнят. А туристите са предимно българи.

Някои от тях резервирали почивките си първо в чужбина, но след избухване на пандемията се отказали да пътуват. А повечето хотели не възстановили предварително заплатените суми. Заради отказа на хотелите за възстановяване на капарото за отменените резервации, някои туроператорски агенции са пред фалит.

Как ще продължи летният сезон?

Хотелите у нас обаче се възползват от правото, когато пътуването е отменено заради пандемията от коронавирус, потребителите да получат парите си в срок от 12 месеца или под формата на ваучер за следващия сезон. Миналогодишната мярка за връщане на суми до две седмици би довела и хотелите до фалит, информира Bulgaria ON AIR.

В повечето хотели отстъпките в края на лятото ще са с по 30%. И докато сезонът за родните туристи почти приключи, чартърите от Израел едва сега започнаха и някои хотели се пълнят наново. Според хотелиери сезонът би издържал най-късно до октомври.

Коментари

  1. 2020.09.15 | 16:51
    Напук на „зелените“ рекетьори българите показват, че обичат нашето море и почиват на него дори и на хотели, които са близо до плажа както е в Гърция например!
  2. 2020.09.14 | 20:39
    и глад.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Tуризъм

още

Анкета

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Избрано от Интернет