Германци анулират почивки по нашето Северно Черноморие

Има масови анулации на почивките по Северното Черноморие, след като Германия обяви Варна и Добрич за области с опасно висока заболеваемост. С тази криза Министерството на туризма ще се бори като предложи промяна в методологията за отчитане на болните.

Андре Белван е собственик на германска туристическа агенция. Много от клиентите му резервирали почивки през август по нашето Северно Черноморие.

Затварят хотелите в Албена заради намаляващия брой туристи

Но след като на 7 август Германия обяви областите Благоевград, Варна и Добрич за рискови зони, те ще трябва да анулират пътуванията си или да се пренасочат към Южното Черноморие.

„Щетите за нас са десетки хиляди евро, но още по-лошо е за българите на място, които се издържат от туризма, защото имаше много резервации“, коментира Белван пред БТВ.

А отказаните резервации вече са налице. Ситуацията доведе и до спешна среща на министъра на туризма с туроператори.

Една от обсъдените мерки – да се информира по-ясно, че заболеваемостта е предимно в старчески домове и не засяга курортите. На срещата е обсъжданo още и да се промени методологията за отчитане на случаите с COVID-19, защото немският гражданин вярва на официалните данни, написаха от министерството в прессъобщение.

По-късно обаче след наше запитване от министерството на туризма заявиха, че не са поемали ангажимент за промяна на методологията, защото това е в компетенциите на здравното министерство.

Междувременно министър Николова е изискала данни за епидемичната обстановка в северните черноморски курорти, които да послужат в дипломатическите разговори между Германия и България.

Коментари

 1. 2020.08.11 | 07:32
  ЗА ДА СИ ОСИГУРИ ОСТАВАНЕ ВЪВ ВЛАСТТА РЕШИ ДА НИ ПЛЕНИ С КОВИД....ПОЛУЧИ СИ ГО...НИКОЙ ЧУЖДЕНЕЦ НЯМА ДА ПОЧИВА В БЪЛГАРИЯ!!!? А БЪЛГАРИТЕ... ПАНИЧЕСКИ БЯГАТ ОТ ...МУТРЕНСКОТО БЕТОНИРАНО ЛАЙНОМОРИЕ!!! ЧЕСТИТО МУТРИ, САМИ СИ СПРЕТНАХТЕ ЗАТВОР!!!
 2. 2020.08.11 | 01:54
  Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в -- Sexcris.Com
 3. 2020.08.11 | 00:01
  Е това е страшно,а не протестърите.
 4. 2020.08.10 | 22:42
  ЩАТА НЕМЦИТЕ ВИДЯХА ЧЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ ВЯРВАТ В КОВИД19. И КАКВО ИМА ЛИ.ЧУВАЛИ
 5. 2020.08.10 | 21:59
  80 % ot Zlatni pqsazi Imat kovit 19
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Tуризъм

още

Анкета

Ще провалят ли новите мерки зимния туристически сезон?

Ще провалят ли новите мерки зимния туристически сезон?

Избрано от Интернет